A nyár nemcsak a pihenés, hanem a bulik szezonja is. Mindegy, hogy iszol alkoholt, vagy sem, a bőröd megsínyli a kevés alvást, és csúnyán bosszút áll rajtad, minden kilengésedért.

Sajnos nemcsak a bőrödön, az egész külsődön nyomot hagynak a hosszúra nyúlt éjszakák. Mindenki jól ismeri az ilyenkor jelentkező tüneteket: a szemek alatti sötét árkok és táskák, a bőrszárazság, pattanások, vagy a tésztatapintású, ödémás szemduzzanatok mind azt jelzik, hogy pihenés híján, felborult a belső egyensúly.

Az éjszakázások gyakran felemésztik a belső tartalékokat, a bőr nem tud megújulni, regenerálódni, és, ha még a kelleténél több alkohol is bekerült a képbe, a kialvatlanság tetejébe, még a dehidratált állapot is megakasztja a szervezet olajozott működését.

A hajnalig fennhagyott smink, és a szórakozóhelyek fülledt, vagy klimatizált levegője már önmagában is egyenes utat jelen a bőrszárazság felé, mégis a kevés alvás tesz a legtöbbet a lelombozó megjelenésért.

Mégis mit tehetsz ilyenkor, ha nem akarsz nyúzottan mutatkozni? Elsősorban a szervezet méregtelenítő folyamatait kell beindítani, mégpedig fokozatos hidratálással és tápláló, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag ételekkel.

Ha pihenésre nincs lehetőséged, hideg-meleg váltózuhannyal élénkítsd fel a nyirok- és vérkeringésedet, amivel megakadályozhatod a méreganyagok elakadását, és a vízvisszatartással járó vizenyős bőr kialakulását. Az alábbi szépségtippek még többet segíthetnek, hogy ne lestrapált külsővel kezdd a másnapot.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés