A szeplős bőr korántsem szégyellni való, sőt, olyan szexepil, aminek a pasik képtelenek ellenállni.

Ha neked is van néhány szépségpötty az arcodon, akkor ne rejtsd el őket, használd úgy az alapozót, hogy kiemelje a szeplőidet. Eláruljuk, hogyan!

Szeplős bőr alapozása

A kezdeti lépések a szeplős bőrön ugyanúgy zajlanak, mint bármelyik másik bőrtípus esetében, azaz az arc hidratálásával. Amikor az arcod beszívta a bőrtípusodnak megfelelő krémet, akkor lehet csak nekiállni a következő procedúrának.

Olyan alapozót válassz, melynek a fedése nem túl erős, sokkal inkább csak elegyengeti a bőrhibákat, de nem vakolatként ül meg az arcodon, mert így biztosan eltakarná a szépségpöttyöket. Az alapozó színét jelen esetben nemcsak a bőrtónushoz, hanem a szeplők színéhez is igazítani kell, mert a bőrnél egy-két árnyalattal sötétebb primer mellett már nem biztos, hogy olyan szépen kirajzolódnak az arcodon, ahogyan szeretnéd.

Az alapozót mindig csak egy rétegben vidd fel, egészen vékonyan, ha pattanásaid vannak, azt korrektorral kezeld le. Fixálni szigorúan csak áttetsző púderrel szabad, ami nem takarja le a bőrödet, csak a fedés tartósságát növeli. Pirosító és bronzosító most nem játszik, legalábbis nem pirosas és barnás árnyalatokban. A szeplős bőrt a legszebben a barackos tónusok teszik látványossá, ebből kenj egy kicsit az arccsontodra. Ha az alapozás megvan, jöhet a smink többi része is.

  • Megosztás:
hirdetés