Ha a korábban hosszú hajadat rövidebbre vágatod, újra kell tanulnod az alapfrizurák készítését is.

Egy bob hajjal teljesen másként kell bánni, mint a váll alá érő fazonokkal, így érthető, hogy hullámokat is másként varázsolhatsz a tincseidbe. Ahelyett, hogy a göndörítést a hajtövektől kiindulva kezdenéd, mint a hosszú haj esetében, a tincset nagyjából a közepénél kezdd el felcsavarni a hajsütővasra vagy a göndörítő kúpra. Az arcodtól kifelé forgasd az eszközt.

A hajvégek így szép ívben, kifelé kunkorodnak majd, ami szintén csinos frizurát eredményez, ha viszont te inkább laza, vízparti hatású hullámokra vágysz, itt nem ér véget a munka. Ahhoz, hogy ezeket a kunkorokat eltüntesd, fogd a hajsütőt, és tekerd rá a hajvégeket az arcod felé, vagyis pont fordítva, mint ahogyan először tetted.

Ezután fogd az ujjad közé a tincset, és húzd ki úgy, hogy egyenes legyen, majd tartsd így, amíg ki nem hűl a haj. Mivel a rövidebb hajnak kisebb a súlya, a tincsek végei könnyen lapossá, testetlenné válnak. Hogy ezt megelőzd, utolsó lépésként oszlass el egy kis waxot a tenyereden, és markolászd át vele a hajvégeket.

 

  • Megosztás:
hirdetés