Eszébe sem jutna az embernek, hogy a párnahuzatnak bármi köze is lehet az arcápoláshoz, pedig sajnos nagyon is van. Azon túl, hogy nem árt hetente kimosni, bizony az sem mindegy, milyen anyagból van. Igen… azt kell mondjuk, a pamut nem a legjobb választás.

hirdetés

Selymes álmok

És, hogy miért? A válasz annyira kézenfekvő, hogy épp ezért nem tűnik fel. A pamut ugyanis igen magas nedvszívó képességgel rendelkezik, így azok a kencék, amiket este gondosan felkensz az arcodra, nem a bőrödbe, hanem a párnába szívódnak fel. Jártál már úgy, hogy éjjel felébredtél, megtapogadtad az arcodat, és mintha semmit se kentél volna rá, olyan száraz volt? Én többször is.

A történet persze nem ilyen egyszerű, ugyanis ez nemcsak a bőrödnek, a hajadnak is rossz. A fejbőr természetes olajtartalmát felszívva sokkal szárazabb, durvább tapintású lesz a haj, arról nem is beszélve, hogy az anyag összekócolja a hajat.

Meg persze az arcbőrödet is összegyűri, ezért, ha jót akarsz, válts inkább selyemhuzatra. A selyem rostjai sokkal kevésbé szívják magukba a nedvességet és az olajat, így a bőrödre kent ápolók oda jutnak, ahova kell, és a hajad is kevésbé fog zsírosodni, megtörni, elvékonyodni. Még egy plusz pont, hogy a könnyű anyag megtartja a haj formáját, így reggel is időt spórolsz magadnak.

Érdemes kipróbálni, hiszen a mélyen barázdált ráncok gyakori kiváltója az elfeküdt, megnyomott bőr. Ezt pedig inkább ne kockáztassuk.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés