Az az általános vélekedés a szempillaspirálokkal kapcsolatban, hogy a vízálló változat tartósabb, és sok szempontból jobb, különösen nyáron, mint a nem vízálló társai.

Utánajártunk, vajon tényleg van-e alapja ennek az állításnak, vagy egy újabb sminkes tévhittel van dolgunk: kipróbáltunk egy vízálló és egy nem vízálló spirált.

Vízálló vagy nem vízálló?

Ha nem is festem ki magam teljesen, az esetek többségében azért felteszek egy kis szempillaspirált, ezért számomra ez az egyik alapvető kozmetikum. Nem volt kritérium számomra, hogy kifejezetten vízálló – vagy ne vízálló – legyen a termék, amit használok, de általában olyat választottam, ami nem volt ellátva ezzel az extra funkcióval.

Mivel annyi helyről hallani, hogy a vízálló spirál jobb, most már engem is érdekelt, hogy vajon tényleg jobban járok-e, ha ilyet használok, ezért összehasonlítottam két változatot. A Catrice Allround vízálló szempillaspirálját állítottam szembe az Aden Extra Volume Mascarájával.

A teszt eredménye

Mindkét szempillaspirált ugyanannyi ideig viseltem, ugyanolyan sminkkel, és mindkét esetben felfedeztem pozitívumokat és negatívumokat egyaránt. A vízálló spirál tényleg tartós, szépen fed, de ahhoz, hogy ne ragadjanak össze pillák, óvatosan kell felvinni, és utána kell igazítani a szempillafésűvel is. A nap végére lepergett egy kevés a szemem alá, és az eltávolítása is igen nehézkesnek bizonyult.

A nem vízálló szempillaspirál felvitele könnyű, de több kell belőle, hogy hasonló hatást érjek el, mint a másik termék esetében. Itt nem kellett utánafésülni, és nem is keletkezett fekete törmelék a szemem alatt néhány óra múltán. A nap végére egy kicsit csökkent a hatása, és könnyen le lehetett mosni.

Mindent összevetve én nem tapasztaltam akkora különbséget a két termék között, ami miatt meggyőződéssel ki merném jelenteni, hogy a vízálló szempillaspirál jobb választás, mint a sima változat.

  • Megosztás:
hirdetés