A szemöldök kiemelése fontos része a sminknek, hiszen keretet ad az arcnak, de ahhoz, hogy szép és természetes legyen a végeredmény, nem mindegy, hogyan csinálod.

Elmondjuk, mit kell tenned, hogy elkerüld a műanyag, tetovált hatást!

Mivel emeld ki?

A szemöldök kiemelésére többféle készítmény is létezik, a leggyakrabban használatos a por és a ceruza. A célra a matt szemhéjpúder is tökéletes, ceruzával viszont csak akkor dolgozz, ha vékony a szemöldököd, vagy a ceruza nem túl hegyes, és el tudod satírozni a végeredményt.

Színválasztás

Fontos, hogy a smink, mellyel kiemeled a szemöldököd, ne üssön el a szőrszálak természetes színétől. Ha nagyon szőke, világos szálakkal vagy megáldva, színezheted legfeljebb egy-két árnyalattal sötétebb porral vagy ceruzával, de a kozmetikusnál tartós festést is kérhetsz, ami megkönnyíti a dolgodat.

Hogyan fesd ki a szemöldököd?

Maradj a szemöldök természetes ívénél, a kiemelést ne arra használd, hogy meghosszabbítod és vastagítod az eredeti vonalat, mert ez látszik majd, és nem mutat jól. Persze a kisebb lyukakat korrigálhatod, ez nem lesz feltűnő.

Fogj egy kétoldalas szemöldökkefét, és fésüld át a szálakat, mielőtt nekiállsz a festésnek. Egy kis hajlakkot is fújhatsz a kefére, így később sem borzolódnak össze a szálak.

Az orrnyeregtől haladj a halánték felé! A ceruzával egyszerűen, óvatosan satírozd át a területet, de ne nyomd rá, mert csomós és egyenetlen lesz a végeredmény. Ha készen vagy, egy fülpiszkálóval el is satírozhatod a vonalat, hogy természetesebb legyen a hatás.

Ha porral emeled ki a szemöldököd, mártsd bele a csapott fejű ecsetet a sminkbe, és fesd ki a szemöldök vonalát, ha kell, többször is. Szintén az orrnyeregtől kezdd, és a halánték felé haladj.

  • Megosztás:
hirdetés