A szépen ívelt tekintetnek egyetlen titka van: a megfelelő szemhéjtus. Teljesen mindegy, hogy ez filc, krém vagy festék formátumú, a lényeg csupán egy, hogy a te igényeidnek megfeleljen.

Mi most mutatunk egy nagyon egyszerű, házilag is elkészíthető változatot, ami egyhamar nem szárad ki, bár tény, hogy a használata picit nehezebb, mint a kompakt megoldásoké.

Szemhéjtus házilag

Vásárolj a patikában aktív szenet! Ezt általában kapszula formájában árulják, tehát óvatosan törd szét a kapszulát, és egy sima felületre – például egy megtisztított műanyag tégelybe – szórd rá az egészet.

Ezután fogj egy kihegyezett szemceruzát vagy akár egy csúcsos végű fültisztító pálcikát, és mártsd bele kevés vízbe. Ezután mártsd bele a szénbe is, majd határozott, mégis óvatos mozdulattal húzz kontúrvonalat a szempillák fölé.

A módszer legnagyobb előnye, hogy, amikor már úgy érzed, nem fog a kozmetikum, egyszerűen csak annyit kell tenned, hogy újra bevizezed. Mivel ez a megoldás nem éppen vízálló, időnként ellenőrizd a sminked, hogy nem kenődött-e el.

  • Megosztás:
hirdetés