Biztosan te is tapasztaltad már a bosszantó jelenséget, amikor a szemhéjpúdered, pirosítód vagy éppen bronzosítód apró darabokra hullott, pedig még bőven volt a tégelyben. Ennek több oka is lehet, általában zsírosodás miatt következik be, hiszen a bőrödről, az alapozóról, az ecsetekről kerülhet rá faggyú. Szerencsére egy rendkívül egyszerű módszerrel rendbe hozhatod a szétesett sminkszereket.

Szemhéjpúder-reparálás

Igazán nem kell sok minden ahhoz, hogy rendbe hozd a tönkrement festéket. Patikában szerezhetsz be alkoholt, denaturált szeszt, a többi már csak a felvitelhez szükséges. Jó, ha van egy üres tartályod, melyből spriccelni lehet, de, ha nincs, az sem baj, csak könnyebb dolgozni a spray-vel, illetve készíts elő és fertőtleníts le néhány pénzérmét vagy fémlapot.

Először törd össze nagyon apró darabokra a festéket, ezt teheted hurkapálcával, kanálvéggel, bármivel. Majd fújj rá alkoholt, illetve csepegtess rá bőven, majd a fémpénzzel vagy fémlappal alaposan préseld össze, végül hagyd száradni – pár óra múlva már használhatod is!

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés