Az interneten található sminkvideókból sokat lehet tanulni, de előfordul, hogy látszólag mindent úgy csinálsz, ahogyan mutatják, mégsem lesz ugyanolyan a végeredmény.

hirdetés

Az ördög ilyenkor az akár láthatatlan részletekben rejlik, amelyek egy profi számára egyértelműek, talán ezért is nem emelik ki. Egy hétköznapi sminkelő viszont nincs tisztában velük, és amikor elcsúszik rajtuk a dolog, nem is találja a probléma forrását. Erin Parsons, a Maybelline sminkmestere most ezekre hívta fel a figyelmet, és elmondta, pontosan hogyan kell felvinni a szemhéjpúdert a lehető legtökéletesebb eredményért.

Por helyett krém

A sminkes első tanácsa, hogy ne akard leutánozni a sminkvideókat, és törekedj az egyszerűségre. Bár nézni szórakoztató lehet őket, nem kell huszonötféle kencét rétegezni egymásra ahhoz, hogy tartósan szép sminket kapj. Nyugodtan hagyd ki a korrektort és az alapozót, mert bár a videón jól mutatnak, de ezektől néhány óra múlva összeáll a smink. Elég, ha az alapszínnel kezdesz, amit egy leheletnyi púderrel rögzítesz. Azt javasolja, hogy olyan termékeket használj, amelyeket akár az ujjaiddal is eloszlathatsz, és a bőröd melegétől könnyen elolvadnak, mert ezekkel a legkönnyebb egyenletesen dolgozni. Vízálló ceruzát vagy krémes szemhéjfestéket ajánl, mert a púder állagú smink több rétegben élettelennek mutatja a bőrt.

Alapszín és csillogás

Mindig használj egy meleg alapszínt, például egy natúr világosbarnát, amely közel van a bőröd árnyalatához, de azért mégis elkülönül tőle. Ezt vidd fel a mozgó szemhéjra, és a szemed külső sarkába: ez már akár egy kész sminkként is megállja a helyét. Ha viszont tovább színeznéd vagy árnyékolnád a szemhéjadat, a következőket kell tenned. Vagy a mozgó szemhéj közepére, vagy a szemed belső sarkába – de ne mindkét helyre – vigyél fel valamilyen csillogó, metálos árnyalatot. Ez után jöhet a fő szín, amit egy kerek fejű ecsettel oszlass el, és a széleket dolgozd össze. Meleg színekhez az arany csillogás, hideghez pedig az ezüst illik.

Merj hibázni!

Ne feledd, hogy ez csak smink, amivel ha nem vagy elégedett, bármikor letörölheted és újrapróbálhatod az egészet. Minél többet gyakorolsz, annál biztosabb lesz a kezed, de még maga Erin Parsons is elhasznál egy csomó fültisztító pálcikát, amivel korrigálhatja a hibákat. Jó, ha felkészült vagy, és megvannak a megfelelő eszközeid: nem kell drága vagy bonyolult dolgokra gondolni, elég egy csomó fültisztító, pár tömör, erős szálú ecset, ami nem hullik, és egy csomag nedves törlőkendő.

Fotók: Getty Images

 

  • Megosztás: