A szem kifestése nemcsak a kontúrozásból és a színezésből áll, vannak bizonyos lépések, melyeket még előtte meg kell tenni.

Nem árt lealapozni a szemhéjat a sminkelés előtt – ezzel nem lesz nehéz dolgod, de érdemes megjegyezned, hogy mi a művelet pontos menete.

Milyen alapozót válassz?

A szemhéj alapozása nemcsak azért fontos, hogy szebb és teltebb színe legyen a felvitt szemhéjfestéknek, de abban is komoly szerepet játszik, hogy a szemsmink a helyén maradjon.

Léteznek kimondottan erre a célra készült szemhéjalapozók, de, ha nem akarsz erre is pénzt kiadni, a sima alapozó is tökéletes bázist biztosít. Ebben az esetben viszont figyelj rá, hogy inkább matt és olajmentes alapozót válassz, mert ez biztosabb alapot szolgáltat. A szemhéjra használt alapozó nem baj, ha egy icipicit világosabb, mint a bőröd, de tényleg csak egy leheletnyit.

Így csináld!

Mielőtt kisminkeled magad, tisztítsd meg az arcod, hogy eltűnjenek a szennyeződések, és ne tömődjenek el a pórusok! Ha eltávolítod az elhalt hámsejteket, a kencék is egyenletesebben fednek majd.

Alapozás előtt kend be a szemhéjad valamilyen nem zsíros, könnyen beszívódó hidratáló krémmel. Fontos, hogy a krém ne legyen nehéz, mert a kifestendő területen nehezebben szívódik be, mint az arc többi, szárazabb részén, ha pedig réteg marad a szemhéjon, a smink elfolyik majd.

Ha felszívódott a krém, jöhet az alapozó: az ujjbegyeddel vagy egy lapos, kisebb fejű ecsettel oszlasd el a szemhéjon, a belső szemzugtól kifelé, a szempillák vonalától a szemöldök felé haladva. Ha biztosra akarsz menni, a sminkelés előtti utolsó lépésként feltehetsz egy kevés púdert is, de vigyázz, hogy ebből ne menjen túl sok, ha ugyanis túlzásba esel, a por állagú szemhéjfesték lepereg, a krémes pedig csomóssá válik.

  • Megosztás: