A szem sminkelése nem a legnehezebb feladat a világon, ám ez nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani. Ha szeretnéd a lehető legjobban csinálni, ismerd meg a szem környékét, és tudd meg, melyik részt hogyan érdemes festeni!

Az alábbiakban megtudhatod, hogy a fotón a számokkal és vonalakkal jelölt területeken mit kell tenned a sminkelés során.

1. Szemöldökcsont

Kiemeli a szemet, ha ide minél világosabb színű, lehetőleg csillogó szemhéjpúdert viszel fel. Ha azt szeretnéd, hogy a szemöldökre essen a fókuszpont, fehér, matt szemhéjpúdert használj.

2. Szemhéj

A szemhéj feletti ránchoz sötétebb színű szemhéjfestéket vigyél fel, alá pedig a fő árnyalatot, és dolgozd össze. A belső szemzugtól a szem külső sarka felé haladva a fő árnyalat is enyhén sötétedhet, ez szép árnyékolást ad. A szempillák tövébe kerülhet szemceruza vagy tus is.

3. Felső vízvonal

Ha hangsúlyosabb, nagyobb szemekre vágysz, a felső vízvonalra húzz vékony vonalat fekete szemceruzával – ez látványosan kiemeli a szemet.

4. Alsó vízvonal

Fekete szemceruzával itt ne dolgozz, ha csak nem a tekintet összenyomása a célod. Inkább alá, vagy legfeljebb a külső sarokba húzz sötét vonalat, ide jobb, ha fehér szemceruzát használsz.

5. Külső szemzug

Ide hasonlóan sötét szemfestéket érdemes használnod, mint a szemhéj feletti ráncra. Fesd fel V- vagy C-alakban, majd alaposan satírozd el!

6. Alsó szempillasor

Füstös szem készítésekor idáig maszatold a keret alsó részét. Más smink esetén kerülhet ide a felső szemhéjon használt főárnyalatból, de némi matt, fehér szemhéjpúdert is használhatsz elmaszatolva, hogy kiemeld a szemet.

7. Belső szemzug

A könnycsatorna környékére éppen a külső szemzugéval ellentétes technika érvényes: ide világos, csillogó színt használj, mert ez kinyitja a tekintetet.

  • Megosztás:
hirdetés