Nem mindenki születik olyan érzékien telt ajakpárral, mint Angelina Jolie, de ez nem feltétlenül baj, ugyanis egy szájkontúrceruza segítségével könnyen korrigálható a probléma.

Ha korábban nem használtad az eszközt, ideje, hogy elsajátítsd a technikáját, mert nagyon sokat dob a megjelenésen.

Így használd a szájkontúrceruzát!

A szájkontúrceruza használata egyáltalán nem nehéz, ugyanis annyira precízen lehet vele dolgozni, hogy nagyon kevés hibázásra ad lehetőséget. Az egyetlen, amivel melléfoghatsz a használata során, hogy nem a megfelelő színvilággal keretezed az ajkaidat. Attól függően kell ugyanis kiválasztani a ceruza színét, hogy milyen rúzst vagy szájfényt szeretnél használni. Előbbinél a rúzs színével megegyező, utóbbinál egy, az ajkaid színére legjobban hasonlító kontúrceruzát kell választani.

Mielőtt használni kezdenéd, alapozd le az ajkaidat, ezzel tartósabbá teheted mind a ceruza, mind a rúzs élettartamát, sőt, azt is elkerülheted, hogy valamelyik elmásszon a helyéről. Ezután az ajkak külső ívét lekövetve, apró és óvatos mozdulatokkal kontúrozd körbe a szádat. Jó, ha a ceruza hegye picit tompa, így sokkal természetesebb hatást lehet elérni. Ne hagyd ki a szájzugokat sem, a vonalak mindenhol érjenek össze.

Ha nem elég teltek az ajkaid, vagy egy kis formázásra szorulnak, akkor a szád ívének mentén, de az alatt, illetve felett egy-két milliméterre vezesd végig a ceruzát. Ez még nem olyan nagy eltérés, hogy úgy tűnjön, mintha nem tudnál sminkelni, de pont elég arra, hogy vastagabbnak, húsosabbnak tűnjenek az ajkaid.

Amikor kész vagy, akkor egy rúzsecsettel vagy az ujjaiddal vidd fel a rúzst vagy a szájfényt a szádra, és picit satírozd össze a kontúrvonallal, hogy ne legyen olyan éles a különbség. Bár leírva ez talán hosszadalmasnak tűnik, valójában egy-két perc alatt kivitelezhető.

  • Megosztás:
hirdetés