Bár még szép az idő, és szerencsére csak kevés igazán hideg nap volt eddig ősszel, a bőr érzi a napfény hiányát, és, bár nincsenek mínuszok, a szél kikezdi, és nem biztos, hogy a legjobb formáját hozza. Két kezelés között vess be házi pakolásokat, melyek ellátják tápanyaggal a bőrödet, és pillanatok alatt felfrissítik.

Sárga ránctalanító

A sütőtök kétségtelenül az ősz slágere, és nemcsak azért, mert remek lámpást lehet belőle faragni. Nagyon magas a bétakarotin-tartalma, ami az A-vitamin előanyaga. Az A-vitamin antioxidánsként viselkedik, tehát semlegesíti a káros szabadgyököket, de a bőr faggyúháztartását is rendben tartja, nem véletlenül javasolnak A-vitamin-kúrát súlyos aknés esetekben. Mindezek mellett még bőrerősítő hatását is élvezheted, amit ránctalanítóként használhatsz ki a legjobban.

Bőrtípusra szabva

A sütőtököt főzd meg, majd turmixold össze tejszínnel, így remek ránctalanító elegyet kapsz. A krémes pakolást megtisztított bőrre vidd fel, sőt, ha előtte le is radírozod, az még jobb. 15 percig hagyd rajta, majd mosd le. Praktikus az egészre egy gézdarabot tenni, hogy ne potyogjon le.

A sütőtököt mézzel keverd el, vidd fel a bőrre, majd 15 perc múltán mosd le. Ezután nagyon fontos a hidratálás: ugyan a mézben tápanyagok is vannak, elsősorban fertőtlenítő, dehidratáló hatása miatt jó a pattanásos bőrre. 

A sütőtök magában is használható, de szinte bármilyen házi szépítőszerrel lehet keverni: ha hidratálót szeretnél, akkor szőlővel vagy aloe vera géllel, ha hámlasztót, akkor almával vagy joghurttal. 15 perc alatt pedig nem festi meg a bőrödet sem, csak széppé varázsolja.

  • Megosztás:
hirdetés