A hónaljak és az intim terület szőrtelenítése mellett egyre többen döntenek úgy, hogy a karszőrüket is szeretnék láthatatlanná tenni. Az epilálás, illetve a gyanta ezen a területen nem túl szerencsés választás, mert iszonyúan fájdalmas, nem beszélve arról, hogy a kiserkenő szőrszálak csak még feltűnőbbek, mint a rendes karszőrzet.

Pontosan ezért lehet jó megoldás a kar szőrének kiszőkítése, melynek titkaiba most téged is beavatunk.

Kar szőkítése

Nem bonyolult műveletről van szó, a kar szőkítése tulajdonképpen 30 perc alatt kivitelezhető, csak a megfelelő eszközöket kell hozzá beszerezni. Ehhez szőkítőporra és hidrogén-peroxidra van szükség ugyanúgy, mint a haj kiszőkítésénél.

Egy rész szőkítőport keverj össze két rész 5, 10, 30, 40 vol oxidáló krémmel, attól függően, hogy mennyire sötét a szőröd, és mennyit kívánsz rajta világosítani. Kend fel a karodra a krémet olyan ecsettel, mint amilyet a hajfestéshez használsz, majd hagyd rajta a szőkítő egyveleget 25-35 percig. Nyilván az idő megválasztása attól is függ, hogy mennyire szeretnél világos szőrt.

Ha letelt az idő, egyszerűen mosd le a krémet a kezedről bő, szappanos vízzel, és utána lehetőleg kend be valamilyen kímélő testápolóval a bőrödet. A szőr itt is lenő, mint a haj esetében, ezért havonta-kéthavonta érdemes megismételni a műveletet.

  • Megosztás:
hirdetés