Bár ilyenkor nem mutogatjuk, ősszel és télen is épp olyan fontos a lábápolás, mint a szandálos időszakban. Ilyenkor még jobban is esik forró vízbe dugni a lábfejeket, mondjuk, tévézés közben. Elmondjuk, mit tegyél a vízbe, és mit kenj utána a bőrre.

Lábápolás a hidegben

Többen tapasztalhatják, hogy télen kevesebb a bőrkeményedés a sarkakon. Ez azért lehet, mert a vastag cipőben és zokniban a lábat nem éri annyi feszültség, nem ütődik olyan erővel az aszfaltnak vagy a betonnak, így a test nem tartja fontosnak, hogy megvastagítsa a bőrt. Azonban a szűk csizmák is nyomhatják annyira a lábat, hogy a bőr oldalt megvastagszik. 

Hetente legalább egyszer érdemes lábfürdőt venni, amibe sót és egy kevés teafaolajat csepegtetsz. Utóbbit azért, mert a téli lábbelikben a bőr hajlamos befülledni, és könnyebben kialakulhat a gombás fertőzés, a teafaolaj fertőtlenítő hatása azonban segíthet.

Ha nincs bőrkeményedésed, akkor elég 20 perces áztatás után egy törülközővel ledörzsölni az elhalt hámsejteket, majd bekenni a bőrt zsírosabb hidratálókrémmel vagy kókuszzsírral. Ha van, akkor óvatosan dörzsöld át habkővel, de ne túl erős mozdulatokkal. A legjobb, ha éjszakára zoknit húzol, reggelre a lábad pihe-puha lesz. 

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés