A profi sminkesek tudják a dolgukat, és nagyon zavarja őket, ha olyan hibát vesznek észre valakin, ami számukra egyértelmű. Ám egy olyan nőnek, aki nem a sminkeléssel foglalkozik főállásban, valószínűleg eszébe sem jutna, hogy ez egyáltalán hibának számít. Tudd meg, melyek a leggyakoribb sminkelési bakik, hogy ne kövesd el őket többé!

Festetlen alsó szempillák

A szempillaspirál valószínűleg az egyik legjobb találmány, mert a színtelen szempillát kiemeli, a rövidet optikailag meghosszabbítja, és a tekintetet szebbé varázsolja. Ám nem mindegy, hogyan használod. Ha a felső szempilláidat kifestetted, de az alsó sort elhagytad, mondván, az úgysem látszik annyira, pótold a hiányosságot! Lehet, hogy a tükörben közelről nem látod a különbséget, de távolról könnyen úgy tűnhet, mintha nem is lenne meg az alsó szempillasorod. Ha pedig a szempillád világos színű, és sötét spirállal fested ki, akkor különösen figyelj rá, hogy az alsó sor se maradjon ki! Mivel a felső rész alaposan ki van emelve, túlságosan elüt majd a festetlen pilláktól.

Egyszínű szemhéj

A színes szemhéjpúder felvitele előtt mindig alapozd le a bőrt valami világos tónusú festékkel, és próbálj színátmenetet képezni a két szín között. Kifelé haladva sötétíts, és dolgozd el a széleket. Gondolj bele, ha egy színt festesz a szemhéjadra, az nemcsak amatőr, de esztétikai szempontból sem a legmegfelelőbb. Ha pedig meghagyod a púder élét, az sajnos nagyon idétlenül néz ki – különösen igaz ez az élénk színekre.

Túlzott világosítás

Ha karikás a szemed, vagy sok alatta a bőrhiba, természetesen használhatsz highlightert és korrektort, de vigyázz, hogy ne ess át a ló másik oldalára! Ha a szem alatti táskákat túlságosan kivilágosítod, ugyanolyan kerete lesz a szemednek, csak nem sötét, hanem fehér színnel. Törekedj rá, hogy, amikor elfeded a hibákat, maradjon a végeredmény minél természetesebb, és a korrektúra álljon minél közelebb az eredeti bőrszínedhez.

Túlfestett szemöldök

Nem tiltott a szemöldökfestés, sőt, még azoknak is jól jöhet a forma korrigálására, akiknek sötét vagy dús az ívük. Ám, ha világos vagy kevés a szőr a szemed fölött, akkor is beleeshetsz abba a hibába, hogy túl erősen húzod meg a vonalat. Ne használj a hajadénál sokkal sötétebb színt a szemöldökre, mert elcsúfíthatod vele az egész arcod.

  • Megosztás:
hirdetés