Az egyik tanács, amit mindenki kívülről fúj, ha bőrápolásról van szó, az az, hogy soha, de soha nem szabad sminkben aludni, mert kiszárítja a bőrt, pattanásokat okoz, és mélyíti a ráncokat. Egy amerikai újságírónő azonban azt mondja, néha bizony szokott sminkben aludni, mégpedig okkal.

Sminkben alvás – van, amikor jót tesz?

Deven Hopp, a Byrdie újságírója nemrég egy cikkben bevallotta, hogy bizony szokott sminkben aludni, mégpedig azért, hogy a pattanásai gyorsabban eltűnjenek. Van benne ráció, a már megjelent pattanás elképzelhető, hogy hamarabb ér abba a fázisba, hogy el lehessen tüntetni, ha valaki rajta hagyja a sminket. Deven Hopp megkérdezett egy bőrgyógyászt is, aki azt mondta, hogy, ha ez beválik neki, akkor csak nyugodtan.

Persze bizonyos feltételek mellett. Nem kell az egész arcon ott hagyni a sminket, csupán a pattanáson, hiszen a bőr többi részével csak rosszat tesz. Plusz a nappali sminket érdemes rajta hagyni, ami már egész nap dolgozott a pattanáson, ha megmosod, és frissen rákensz egy kis alapozót, nem biztos, hogy gyorsabban megérik. Egy próbát mindenesetre megér, de, ha nem működik, inkább ne erőltesd.

  • Megosztás:
hirdetés