A shiatsu egy japán eredetű masszázstechnika, amit előszeretettel alkalmaznak az arcon és a test egyéb pontjain egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt. Ha rendszeresen végezzük, nagyon látványos és hosszan tartó eredményre számíthatunk.

hirdetés

A shiatsu előnyei

A shiatsu lényege, hogy az ujjakkal és a tenyérrel határozott, de gyengéd nyomást kell gyakorolni a testen futó meridiánpontokra, amitől felszabadul a csínek nevezett energia. A masszázs hozzájárul a különféle bajok megelőzéséhez, hiszen stimulálja a vérkeringést, elűzi a stresszt és enyhíti a fájdalmat.

Az arc esetében a vérkeringés optimalizálása hozzájárul a méregtelenítő funkciók beindításához, ezáltal a bőr tisztább, ragyogóbb és egészségesebb tónusú lesz. Szuperül ellazítja az izmokat is, amivel nagymértékben csökkenthető a befeszült izmokból eredő ráncosodás.

Az alábbi videóban egy néhány perc alatt elvégezhető technikát láthatsz, amihez nem kell vivőolaj és bármikor nekiláthatsz, persze csak tiszta kézzel! Minden ponton 2-8 másodpercig tartsd a nyomást, de csak olyan mértékben, hogy jólessen!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés