Nincs annál kiábrándítóbb látvány, mint az, amikor egy csinos szandálból egy nagyon csúnya, bőrkeményedéses sarok kandikál ki. Hiába a szép ruha, a nőies cipő, az egész semmibe vész az ápolatlan láb miatt.

Tudjuk, hogy a pedikűrös felkeresése egyrészt időigényes, másrészt nem olcsó mulatság, de házilag is hatékonyan el lehet bánni a bőrkeményedésekkel. Kezdd már el most felfrissíteni a lábad, hogy a szandiszezonra tökéletesen nézzen ki!

Bőrkeményedések eltávolítása

Az első és legfontosabb lépés a bőr kiáztatása és felpuhítása. Engedj egy lavorba meleg vizet, és 15-20 percre áztasd bele a lábaidat. Érdemes egy kis szódabikarbónát is beletenni – egy-két kiskanál elég -, ez még inkább felpuhítja a bőrt, és sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Nem beszélve arról, hogy a szódabikarbóna a lábszagot is elűzi.

Amikor a lábad alaposan kiázott, itasd le róla a vizet egy törölközővel, majd egy habkővel óvatosan, de azért határozottan dörzsöld végig a sarkaidat. Ez a sarokreszelővel ellentétben nem sérti fel a bőrt, és nem is karcol, ugyanakkor határozottan eltünteti még a legcsúnyább bőrkeményedést is.

Amikor ezzel megvagy, egy evőkanál olívaolajat keverj össze cukorral, és dörzsöld át vele a lábfejet, a sarkakat, a talpat és a lábujjakat, hogy az elhalt hámsejtektől valóban megszabadulj. Végül testápolóval vagy valamilyen hidratáló hatású krémmel masszírozd át a lábaidat. A műveletet érdemes este, lefekvés előtt végezni, aztán zoknit húzni a lábakra, hogy a krémnek legyen ideje mélyen beszívódni.

  • Megosztás:
hirdetés