Az előrejelzések szerint idén különösen hosszúra nyúlhat a nyár, így talán még hónapokig esedékes lesz a mindennapos szőrtelenítés.

Mivel egyelőre nem kerülnek elő a szekrényből a jótékonyan takaró, hosszú nadrágok, továbbra is rendszeres elfoglaltságot jelent majd a borotválkozás. Ha te is ezzel a módszerrel szabadulsz meg a nemkívánatos szálaktól, bizonyára tudod, milyen kellemetlen, amikor a bőröd kétnaponta ki van téve a pengének, emiatt pedig viszket és kipattogzik. Sokat javíthatsz a helyzeten, ha odafigyelsz, és elkerülöd az alábbi három, gyakori bakit, amit a legtöbben elkövetnek, ha borotválásról van szó – és ez most nemcsak a lábszárakra igaz, bármelyik testrészedet szőrteleníted, muszáj megkímélned a bőrödet ezektől a hibáktól.

Rossz időzítés

Akár hiszed, akár nem, létezik rossz időpont a borotválkozásra – ez pedig a reggeli órákat és a zuhanyzás elejét jelenti. Jobban jársz, ha este szabadulsz meg a szőrtől, mert éjszaka a bőr megnyugszik, eltűnnek a piros foltok, és simább, egyenletesebb lesz a lábad.

Fontos még, hogy ne a borotválással kezdj, ahogy belépsz a zuhany alá: folyasd magadra a vizet néhány percig, mielőtt nekiállsz, így a szálak felpuhulnak, a szőrtüszők megnyílnak, és hatékonyabb munkát végezhetsz.

Szappan

Muszáj síkosítani a bőrt, ha borotvával szőrtelenítesz, de nem mindegy, hogy ezt mivel teszed. A szappan például tökéletesen alkalmatlan erre a célra, mivel egyrészt szárít, és tovább irritálja az egyébként is igénybe vett bőrt, másrészt nem képződik belőle elég hab, és a csúszás sem lesz megfelelő. Így a szőrt nehezen, a felső hámréteget viszont annál könnyebben leszedi a borotva. Használj inkább tusfürdőt vagy borotvahabot!

Késői csere

Bármilyen szuper is egy borotva, legfeljebb tíz használat után érdemes lecserélni. Nemcsak azért, mert minél életlenebb, annál kevésbé vágja el a szőrt, és a bőrt is felsértheti, hanem azért is, mert minden egyes használat után egyre több baktérium halmozódik fel rajta. Hiába tisztítod ki alaposan, vannak olyan helyek, ahová nem jutsz el, és egyetlen kihagyott milliméter is elég lehet ahhoz, hogy összeszedj valami csúnya fertőzést.

  • Megosztás:
hirdetés