A rizs bőrszépítő hatását Ázsiában már évszázadok óta ismerik, és rendszeresen használják is a szépségápolásban.

A rizs tele van aminosavakkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, emiatt kiváló hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. B1-, C- és E-vitamint is tartalmaz, melyek segítik a pórusok tisztulását és a ragyogó arcbőr elérését.

Japánban és Dél-Koreában szinte hagyomány a rizstonik készítése, amivel könnyen, gyorsan és természetesen jutnak hozzá az instant bőrszépítéshez. Elkészítése sem ördöngösség, csupán egy csésze rizsre van szükség hozzá, amit használat előtt legalább kétszer érdemes átmosni bő vízben. Ez azért fontos, mert a növényvédő szerek külsőleg megtapadhatnak a rizsszemeken, és a bőrbe kerülve károsak lehetnek.

Ezután a rizst öntsd fel újabb adag vízzel, nagyjából annyival, amennyi tonikot készíteni szeretnél, fedd le, és hagyd állni pár órát. Ezután szűrd le a vizet, töltsd üvegbe vagy szórófejes flakonba, és már készen is vagy! Reggel és este is használd az arctisztítást követően, a legjobb, ha egy vattakorongra csepegtetve törlöd át vele az arcodat. Hűtőszekrényben három-négy napig eláll, utána pedig már készítheted is az újabb adagot!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés