A különböző bőrtípusok más-más tápanyagokat igényelhetnek a téli bőrápolás során, de egyben megegyeznek: a rugalmasság, frissesség érdekében elsősorban mindegyiknek vízre van szüksége. A szeles, havas, hideg időnek kitett arcbőr hamarabb feléli készleteit, és gyakrabban igényel hidratálást.

Amikor az arckrém használata már nem elég, gyors segítséget jelenthet egy könnyű arcpakolás. Mivel az én bőröm nem vesz be akármit, általában az olcsó, tasakos kiszerelésű készítményekkel kísérletezem, mert, ha esetleg nem válik be a termék, csak pár száz forintom bánja. Legutóbb a Rossmann egyik saját márkás termékét, a Rival de Loop hidratáló pakolását próbáltam ki.

Gyors segítség, ha szomjazik a bőr

Télen nem könnyű kielégíteni a bőröm igényeit, mert nemcsak érzékeny, hanem a szélsőségekre is hajlamos: az olajos táplálástól könnyen kifényesedik, de a fájdalmas kiszáradás sem áll tőle távol. A vizes alapú termékek jók, de általában nem elegendőek ahhoz, hogy megőrizzék bőröm puhaságát, a zsíros, túlzottan olajos krémektől pedig óvakodnom kell. A Rival de Loop arcpakolása amolyan arany középutat ígér könnyed állagával és összetevőivel: a bőr nedvességtartalmát algakivonattal, ásványokkal, illetve avokádó- és mandulaolajjal biztosítja, valamint panthenolt is tartalmaz, mely köztudottan nyugtató hatású.

A megtisztított arcbőrre kell felvinni, és körülbelül 10-15 perc után – mikor már a nagy része felszívódott – a felesleg egyszerűen letörölhető vagy belemasszírozható a bőrbe. A tasak két részre van osztva, vagyis két használatra elegendő a pakolás, de nekem egy adagnyi is soknak bizonyult, melyet 20 perc alatt sem tudott maradéktalanul felszívni a bőröm, így végül muszáj volt lemosnom a felesleget. Bár az állaga könnyű, mint egy vizes krémé, az első percekben bizony nem a kellemes szó jutott eszembe róla, mert nemcsak csípte, hanem egyenesen lehibernálta az arcomat. Ez az érzés azonban két-három perc alatt elmúlt, így tovább fennhagytam.

A végeredmény már sokkal szerethetőbb, mert valóban egészséges színű, rugalmas, puha arcbőrt varázsol, csodát viszont nem tesz. A használata után még két napig éreztem a kedvező hatását, az arcom nem száradt ki, és nem is fénylett, és szinte krémet is alig kellett használnom. A jólét azonban hamar tovaillant, majd visszatértek a kiszáradást jelző tünetek. Fogalmazhatnék úgy is, hogy ez a pakolás csupán annyira csillapítja a bőr szomjúságát, mint mondjuk a gyorséttermi kaja az éhséget: hamar elűzi, de a hatása nem tart sokáig.

Ám ne legyünk telhetetlenek, 250 forintért senki ne várjon teljes bőrmegújítást. Én biztos, hogy spájzolok még belőle, hiszen a gyors, tüneti kezelésre tökéletes.

  • Megosztás:
hirdetés