A természetben rengeteg olyan anyag található, melynek hatásával csak a legnevesebb kozmetikai szerek vehetik fel a versenyt, vagy még azok sem. Néha kicsit macerásabb a használatuk, de általában nem, így felesleges is mindenféle vivőanyaggal kombinálva alkalmazni őket.

Az egyik ilyen természeti csoda a ricinusolaj, ami az egyik legjobb hajnövesztő szer, ami valaha létezett. Ráadásul nemcsak hajnövesztésre, hanem szempilla- és szemöldökerősítésre is használható, és vigyázni sem árt vele, mert, ha máshol éri rendszeresen a bőrt, ott is kiserken a szőr.

Hihetetlen hajnövesztő

A ricinusolaj, melyet a ricinus magjából sajtolnak, sűrű, sárga olaj, melyet bioboltokban, drogériákban, de gyógyszertárban is beszerezhetsz. A növény egyébként sok helyütt nálunk is megtalálható, bordó levelei miatt nagyon kedvelik.

Ha szeretnéd megerősíteni a hajhagymáidat, önts ki egy kis tálba az olajból, majd masszírozd a fejbőrödbe, a hajat nem kell előtte megmosni. Ha csak egy területen szeretnéd használni, akkor oda kend, de akár az egész fejbőrre is alkalmazhatod. Miután felkented, hajszárítóval melegítsd át a bőrt, majd tegyél rá zuhanysapkát, és hagyd fent minimum két órát, de, ha lehetőséged van, akkor hármat-négyet is. Ezután mosd meg a hajad alaposan, lehet, hogy többször kell samponozni.

Kicsit macerásnak tűnhet a módszer, de hidd el, megéri. Hetente kétszer ismételve már két hónap után látszik az eredmény, ami – tekintve a haj reagálási képességét – nagyon gyors.

Használhatod a szemöldököd és a szempillád erősítésére is, ekkor használj fülpiszkálót vagy egy régi, jól kimosott szempillaspirál-kefét. Innen még csak le sem kell mosni.

  • Megosztás:
hirdetés