Valószínűleg mindenki most ébredezik a téli álomból, és próbálja rendehozni a kicsit elhanyagolt bőrt, aminek biztos, hogy nem tett jót az áprilisig tartó tél. A bőr ilyenkor megvastagszik, ami természetes reakció, de nem mutat a legszebben.

Amíg nincs tűző nap, érdemes hámlasztó hatású készítményeket használni, mondjuk egy-másfél hónapig, hogy bőr megújuljon, illetve hogy ezt a természetes folyamatot felgyorsítsuk.

Liposzómás szérum

Én is így tettem, és beszereztem egy kevéssé ismert görög márka termékét, a Yellow Rose Cellular Liposomes Bio-drops névre hallgató bőrmegújító, anti-aging termékét. Mivel elmúltam 30 a krém alá általában használok valamilyen plusz hidratálót. A termék a leírás szerint így működik:
liposzómákba zárt természetes hatóanyagokban és növényi őssejtekben gazdag szépség-cseppek. A svájci alma őssejtjei megvédik és aktiválják a bőr őssejtjeit, stimulálják a bőr megújulási folyamatait. A készítmény tartalmaz a kollagén, az elasztin és a glükózaminoglikánok, GAG természetes szintézisét stimuláló speciális pentapeptidet, hidratáló hatású hyaluronsavat, Q10 koenzimet és E-vitamint helyreállító karnitin liposzómákat.

Ezen kívül tartalmaz hosszantartóan antioxidáns hatású E-vitamin liposzómákat, feszesítő hatású, mikrokeringést javító Centella Asiatica liposzómákat, ránctalanító hatású és anyagcsere fokozó hatású lóhere virág kivonatot. A hatást növelik még a polipeptidek és a glikopeptidek szabadalmaztatott keveréke, ami növeli a sejtlégzést és kisimítja a ráncokat, valamint az uborka kivonat, az allantoin és a panthenol.

Magyarán elég komplex kis készítménynek tűnik, kiváncsi voltam, hogy mit tud. Nem olcsó termék, a 30 ml-es kiszerelés 9800 forintba kerül, én a kozmetikusnál jutottam hozzá, aki nagyon ajánlotta.

Hámlasztás, bőrmegújítás

Ha megnézzük az összetevőket, akkor nyilvánvaló, hogy a hidratáláson túl elsősorban hámlasztóról van szó. A hámlasztóknál nagyon kell figyelni, hogy az összetevők ne legyenek túl brutálisak, mert az érzékeny bőrt könnyen kicsaphatják.

A Biodrops szérumnak kellemes zöld illata van és áttetsző zselészerű állaga. Nem kell belőle sok, mert nagyon könnyen eloszlik az arcbőrön. Nem árt megvárni a teljes beszívódást, különben a rákent hidratáló összecsomósodhat. Egyébként nem kell sokat várni, ez elég gyorsan megtörténik.

Reggel és este is javasolt használni, a bőr eleinte húzódhat, de ez teljesen normális, egy-két hét után, amikor a felső vízhiányos réteg eltűnik, már nem érzeni. Kiegészítő hidratáló krém használata tehát mindenképpen szükséges.

A szérum lassan, de biztosan hat, nem szabad egyik napról a másikra eredményt várni, nekem körülbelül két hét után látszódott, hogy használom, a bőröm élettelibb, rózsaszínebb lett, a finomabb ráncok, például a szemem körül elhalványultak. Azt is megfigyeltem, hogy a szokásos hidratálóm is mintha jobban hasznosulna. Évente egyszer megéri befektetni a szérumba, mert tényleg széppé teszi a bőrt.

  • Megosztás:
hirdetés