A rózsavíz csodát tesz a bőrrel: hidratáló, frissítő hatása miatt a sminkmesterek is gyakran használják.

A legtöbb szépségblogban és sminkvideóban előbb-utóbb felbukkan a pumpás rózsavíz, de a modellek közül is sokan esküsznek rá. Nem véletlenül, hiszen ebből a szérumból pár fújásnyi is elég a bőrre, ha azt szeretnénk, hogy friss és hidratált legyen a smink alatt. Arclemosóként is érdemes használni, de nemcsak azért, mert remekül eltávolítja a szennyeződéseket.

A rózsavíz ugyanis a növényből kinyert olajat is tartalmazza, melynek jól ismert az öregedésgátló hatása. A rózsás arcbőrt szintén a rózsavíz egyik jótékony hatásának tulajdonítják, mert vitaminokkal tölti fel a bőrréteget, ettől lesz olyan kicsattanóan üde és ragyogó. Tapasztalatok szerint kíméletlenül leszámol a pattanásokkal és a szarkalábakkal, illetve megkönnyíti az alapozó egyenletes felvitelét. Natúr rózsavizet bio- és egészségboltokban is kaphatsz, de otthon úgyszintén elkészítheted, az alábbi videó alapján.

Ami a felhasználását illeti, a rózsavíz nagyon sokoldalú szépítő elixír: erősíti a körmöket, fényesebbé teszi a hajat, táplálja a vízhiányos bőrt, segíti a krémek felszívódását, tisztít, frissít és regenerál. Arclemosó tonikként, sminkelés előtti bőrfrissítőként, illatos testpermetként és fürdővízbe löttyintve egyaránt alkalmazható.

Amire szükséged lesz:

  • 7 szál rózsa – csak a szirmokra lesz szükséged, így több rózsával is dolgozhatsz
  • 1,5 liter desztillált víz – nagyjából annyi, hogy épp csak ellepje a rózsaszirmokat
  • Megosztás:
hirdetés