A tág pórusokért több tényező is felelős lehet, például a genetikai hajlam vagy a bőröregedés előrehaladtával a kollagén- és elasztinsejtek csökkenése. Ezek mellett leggyakrabban a zsíros és kombinált bőrű embereket sújtja a probléma, általában a T-vonalban válnak láthatóvá a pórusok.

Az oka, hogy a faggyúmirigyek túltermelődnek, amit leggyakrabban valamilyen hormonális probléma idéz elő, amit érdemes kivizsgáltatni. A pórusok feladata, hogy a mirigyekben lévő olajat a bőr felszínére pumpálják, így biztosítva annak hidratáltságát. Amennyiben faggyútúltermelődés lép fel, a felhalmozódott olajnak minél nagyobb alagútra van szüksége, hogy felszínre törjön. Ezáltal a pórusok kitágulnak, szemmel láthatóvá válnak, és a bőr is zsíros lesz. Ez további bőrproblémát idézhet elő, hiszen a tág pórusokon keresztül a szennyeződések is könnyebben bejutnak a bőrbe.

Olyan arcápoló termékeket válassz, melyek könnyű állagúak, stabilizálják a pH-értéket, és nem szárítanak. Az alkoholos termékek ugyanis jobban elősegítik az olaj termelődését, hiszen, ha száraz a bőr, a faggyúmirigyek annál több olajat termelnek.

Pórusösszehúzó maszk gyorsan, egyszerűen

A megfelelő termékek megválasztásával és a következő arcmaszk elkészítésével könnyen és gyorsan segíthetsz a pórusok láthatóságán.

Hozzávalók

  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé – használhatsz helyette hamameliszvizet is

Kezdd el felverni a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz, majd apránként adagolva add hozzá a citromlevet/hamameliszvizet. Egy maszkecsettel vidd fel az arcodra, és hagyd teljesen megszáradni. Ez körülbelül 5-10 percbe telik, majd mosd le langyos vízzel.

A tojásfehérje pórusösszehúzó, a citromlé pedig természetes hámlasztó hatással bír. A hamameliszvíz vagy más néven varázsmogyoróvíz szintén összehúzó, tonizáló hatású, jótékony tulajdonságairól itt olvashatsz bővebben.

Igény szerint használd a maszkot heti két-három alkalommal az esti rutinod részeként, és az eredmény garantáltan nem marad el!

Képek: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés