Az idei nyári szezon kedvenc rúzsszíne a pink, melynek erőteljes, friss tónusai az őszi trendekbe is zöld utat kaptak. A rózsaszínes árnyalatok már nemcsak a kislányok piperekészletében fordulhatnak elő, hiszen egy natúr, üde, szájhangsúlyos sminkben kevésbé cukormázasak.

Minden a megfelelő színválasztáson múlik: az intenzív, erősen vibráló málna, fukszia és eperhab rúzsszínek a sötétebb bőrtónusokhoz jobban passzolnak, a tejes, pasztelles, kevert pink árnyalatok pedig az alabástrom bőrűeknek állnak jobban. A hideg rózsaszíneket azonban nekik is kerülniük kell, mert fakónak, sápadtnak tüntetheti fel az arcukat.

Így lesz üde és érzéki a pink rúzs

A rúzs felkenését sokan elbagatellizálják, egyszerűen csak felkenik, és nem tesznek semmit azért, hogy szépen fixált, csomómentes, tartós és érzéki legyen a végeredmény. A rúzs színereje is csalóka lehet, hiszen a szájhoz érintve megváltozhat a teltsége, a vibrálása, az intenzitása. Mindez akkor történik meg, ha nem készíted fel az ajkaidat a rúzsozásra, illetve nem alapozod le a felületüket egy semleges bőrszínnel.

A hússzínű alapon ugyanis egészen más színhatást keltenek a rózsaszín pigmentek, mintha egy natúr, bézs háttértónusra viszed fel őket. Az alábbi sminkvideókban szakértők mutatják meg, hogyan bánj a fukszia, málna, tejes pink rúzsokkal, hogy gyönyörűen harmonizáljanak a sminkeddel, illetve maximálisan felfrissítsék a bőrödet. A pink ajakszínezők azért is szerencsések, mert sugárzóvá teszik az arcot, és felerősítik a szemek tündöklését. Természetes hatású alapsminkkel mutatnak a legjobban.

A Sephora sminkmestere gazdag bőrápoló balzsammal puhítja fel az ajkakat, hogy a fukszia pigmentek ne üljenek meg a száj repedéseiben. Majd világos korrektorral körbealapozza a száj környékét, hogy kiemelje annak kontúrjait.

Azután ajakszínező tollat használ, mely kevésbé maszatol, és erőteljes, fényes színréteggel vonja be az ajkakat. A mély, vibráló fuksziát rózsaszín rúzzsal világosítja az ajkak belső, húsos részén, ezáltal optikailag teltebbnek tűnnek.

A Beauty Pop sminkvideójából ellesheted, hogyan alapozd le az ajkaidat rúzsozás előtt. Ha azt szeretnéd, hogy a pink rúzs szinte kiemelkedjen a bőrödből, először ecsettel húzd meg a kontúrokat. Az alapozásra nemcsak a színintenzitás növelése érdekében van szükség, hanem így tartósabb is lehet a rúzsod.

A L’Oreal sminkvideója a porcelánbőrűeknek nyújt remek tippeket. A sminkmester pasztellrózsaszín árnyalatú, krémes állagú ajakceruzával alapozza le az ajkakat. Az enyhén fényes, tearózsa tónusú fedőrúzst ecsettel oszlatja el, így lágyabb, puhább és tartósabb lesz a végeredmény.

Forrás: www.fashionising.com; www.bhmpics.com; www.youtube.com.

  • Megosztás:
hirdetés