Olyan apróságok miatt mehet tönkre a pedikűröd már a hazaút során, amikre nem is gondolnál. A munkát persze a szakember végzi, de vendégként is oda kell figyelned.

Tudd meg, mik a nők leggyakoribb hibái: a tapasztalatait Donna Perillo pedikűrös és egy New York-i körömszalon tulajdonosa osztotta meg a Huffington Posttal.

Rosszul választasz cipőt

A frissen kilakkozott körmeidet ragyogóan tönkreteszi, ha magas sarkú vagy hegyes orrú cipőben lépsz ki a szalonból. A körömlakknak ugyanis mindenféle szárító kezelés mellett is órák kellenek, hogy teljesen megszilárduljon, ezért, ha a felszíne száraznak tűnik is, ne vegyél fel olyan cipőt, ami nyomja a lábujjaidat, mert két lépés után elkeni a lakkot. Nyáron papucsban vagy szandálban, télen pedig jó bő eszkimócsizmában érdemes meglátogatni a pedikűröst.

Otthon elkezded a munkát

Donna Perillo szerint sokan beleesnek abba a hibába, hogy kivágják a benőtt körmöt, pengével nekiesnek a tyúkszemnek, vagy túlreszelik a sarkukat. Tapasztalatai szerint ennek három oka lehet: a vendég szégyenli a lábfeje állapotát, kevesebb időt akar tölteni a szalonban, vagy úgy gondolja, így majd kevesebbet fizet. A pedikűrös szerint azonban ezzel csak hátráltatják a munkáját, mert az avatatlan kezek csak rontanak a helyzeten. Hangsúlyozta: ő azért van ott, hogy rendbe tegye a lábfejet, senkinek nincs oda szégyenkezni, hiszen ez a munkája.

  • Megosztás:
hirdetés