Sokan csak nyáron fordítanak időt a lábápolásra, amikor a lábfej kikandikál a szandálból, papucsból, nyitott cipőkből.

Ám a bőrnek és a körmöknek a zárt lábbelis időszakban, ősszel és télen is szükségük van a törődésre, havonta legalább egyszer. Elmondjuk, hogyan csináld otthon, ha nem akarsz pedikűröshöz menni!

Őszi lábápolás

Első lépésként készíts lábfürdőt meleg vízzel, egy kevés tusfürdővel és egy-két evőkanál sóval. Áztasd be a lábad legalább 15-20 percre – ha nagyon repedezett vagy kemény a sarkad, fél órára. Jót tesz a bőrnek, ha néhány csepp levendulaolajat is teszel a vízbe.

Alaposan dörgöld szárazra a bőröd egy törölközővel, csavard bele a lábfejed, és várj néhány percet! Ez idő alatt csiszolhatóvá szárad a bőr, de a törölköző melege nem engedi túlságosan megszikkadni.

Habkővel vagy sarokreszelővel – a lábfej állapotától függően – távolítsd el a száraz, megkeményedett bőrt a talpadról, de vigyázz, hogy ne reszeld túl! Ha mégis megtörténne, ide kattintva megismerheted a további teendőket.

A lábkörmök formázásánál ügyelj rá, hogy a megfelelő hosszúságúra igazítsd őket: az ujjad hegyén ne lógjanak túl, mert megnyomja őket a cipő, ami nagyon fájdalmas és csúnya tud lenni, azonban túl rövidre se vágd őket, mert begyulladhatnak.

Kezeld az egész lábfejet zsíros testápolóval vagy bőrnyugtató lábápoló krémmel! Ha nagyon száraz a bőröd, érdemes szilikonos krémmel bekenni a lábad éjszakára, majd ráhúzni egy jó vastag zoknit, hogy minél jobban beszívódjanak a hatóanyagok.

  • Megosztás:
hirdetés