Minden életkorban előfordul, hogy az ember egyszer csak észreveszi: egy nagy, fájdalmas pattanás éktelenkedik az arcán.

Ilyenkor a legtöbben kinyomják a gyulladt puklit, ami ettől csak még jobban belobban, és utána lassan, csúnya sebbel gyógyul. Én is mindig ezt csináltam, mígnem a nyár elején, pont a nyaralás idején egyszerre több pattanásom is lett, amitől úgy nézett ki az arcom, mint egy pöttyös labda. Úgy döntöttem, körülnézek egy drogériában, és keresek valamit a gyors megoldás reményében.

Egy kis keresgélés után az Essence Pure Skin SOS Spot Killer elnevezésű szer mellett döntöttem, mert pont azt ígérte, amire szükségem volt: a csomagolás szerint egyetlen éjszaka alatt leszárítja a pattanásokat. Megtisztítottam az arcbőrömet, ahogyan azt előírták, majd alaposan felráztam az üveget és felvittem a kencét.

A kis üvegcsében található, fehér ecsetelő híg, de nagyon gyorsan megszárad, és a helyén marad, nem lehet könnyedén letörölni, ami előnyös tulajdonság, mert éjszakára kell felkenni, és így nem hagy nyomot a párnán. Kissé alkoholos szaga van – ez nem meglepő, ez a fő összetevője -, és intenzíven szárít, de ez nem hat negatívan a bőrre, ha csak a pattanásra visszük fel.

Magam is meglepődtem rajta, de másnapra tényleg eltűntek a pattanások. Persze nem nyom nélkül, de már csak egy-egy kis piros pont emlékeztetett arra, hogy ezeken a helyeken tegnap még óriási puklik voltak. Azóta többször is használtam, és mindig ugyanezt tapasztaltam, sőt előfordult, hogy kezdődő pattanásra tettem fel a szert, és másnapra visszahúzódott a dudor, és végül nem gyulladt be, nem jött ki a pattanás.

Egyetlen hátránya, hogy egy 7 ml-es kiszerelés 1079 forintba kerül, és bár sokáig elég lenne, mert kevés kell belőle, sajnos nagyon gyorsan párolog, és könnyen beszárad – valószínűleg a magas alkoholtartalom miatt. Azonnal vissza kell zárni az üveget a használat után, és az sem árt, ha ecsetelés közben letakarjuk valamivel – legközelebb már én is így teszek.

  • Megosztás:
hirdetés