A bikiniszezon sebes szárnyakon közeledik, de ez nem csupán gyorsan ható diéta megkezdésére figyelmeztet.

Ha a bőröd pattanásosodásra hajlamos, akkor ez az időszak egyúttal azt is jelenti, hogy ideje több figyelmet szentelni a hát ápolásának. Eláruljuk, hogyan csináld!

Pattanásos hát

Mindenekelőtt ne feledkezz meg a hát fertőtlenítéséről: egy vattapamacsra önts tonikot, és ahol csak éred, töröld le a bőrt, hogy eltávolítsd a koszt. Ülj be egy kád forró fürdőbe úgy nagyjából 10 percre – ennyi idő kell a pórusok kitágulásához.

Ha lejárt az idő, egyszerűen töröld szárazra a hátadat egy törülköző segítségével. Mindezt óvatosan, de azért határozottan tedd, a finom dörzsölés hatására a még bent lévő mitesszerek kiugranak a helyükről.

Ezután jöhet a pattanások kezelése. Egy kevés mézet vagy teafaolajat csepegtess egy vattapamacsra, majd kezeld le vele a csúnya aknékat. A méz és a teafaolaj is antibakteriális hatású, segít a fertőtlenítésben, és a gyulladást is csökkenti. Ha van segítséged, őt is megkérheted, hogy bekenje a pattanásokat.

Végül ne feledkezz meg a testápoló használatáról a bőr hidratálása érdekében. A műveletet minden héten kétszer ismételd meg, egy hónap után már látható lesz a javulás.

  • Megosztás:
hirdetés