Egy piros pattanás nagyon bosszantó tud lenni, és, ha nem a megfelelő technikával sminkeled le, az alapozó beül a sérült bőrbe, amitől csak még feltűnőbb lesz.

A következő módszerrel szinte tökéletesen eltüntetheted a nemkívánatos foltokat és pontokat a bőrödről.

A pattanás sminkelése

Kend be az arcod hidratáló krémmel, majd, mikor beszívódott, vidd fel az alapozót, ahogyan szoktad. Jöhet a korrektor: ennek árnyalata minél jobban hasonlít a természetes bőrszínedhez, annál jobb, és szuper, ha van benne egy kis sárgás beütés, mert ez semlegesíti a pattanás piros színét.

Fogj egy kicsi sminkecsetet – a legjobb, ha a szemfestésre valót használod -, és a hegyét mártsd bele a korrektorba! Pontozz vele a pattanás közepére, majd nagyon óvatosan oszlasd el a külseje felé is. Most végy fel egy kis púdert az ecsettel, és finoman satírozd át vele a pattanást és a környékét addig, míg beleolvad a bőröd többi részébe.

A legjobb, ha matt korrektort használsz, ami egy kicsit sötét, mert a fényes, világos smink csak ráirányítja a figyelmet a pattanásra. Ha nincs matt korrektorod, az sem nagy baj, mert a púderrel lágyíthatod a végeredményt. Az alábbi videón megnézheted a technikát, ha a bevezető szövegre nem vagy kíváncsi, tekerj 2:20-ra.

  • Megosztás:
hirdetés