Érdemes kihasználni a nyár rengeteg friss zöldségét és gyümölcsét a házi bőrápolásban is – most egy pattanástalanító praktikát mutatunk.

hirdetés

A paradicsom pattanások ellen is beválik

A paradicsom remek tisztító és hámlasztó hatással bír, csökkenti a gyulladást, valamint magas a vitamintartalma, ezért megújítja az arcbőrt, és felveszi a harcot a pattanásokkal is. Gyárts belőle hűsítő arcápolót! Tedd a paradicsomot tíz másodpercre annyi forró vízbe, hogy ellepje, majd vedd ki, és rögtön áztasd ugyanennyi jéghideg vízbe – most könnyen lehúzhatod a héját.

A meghámozott paradicsomot tedd egy tálba, és törd össze villával, amennyire csak tudod. Ha kemény a paradicsom, a kezeddel is rásegíthetsz, és kinyomkodhatod a levét. Végül egy szűrőn törd át az összezúzott paradicsomot, és az így nyert tiszta levet keverd el néhány csepp citromlével – ez elhagyható, ha érzékeny a bőröd -, majd töltsd jégkockatartóba. Rakd be a mélyhűtőbe néhány órára, majd ha teljesen megfagyott, vedd ki, és az így kapott jégkockával alaposan dörzsöld át a megtisztított arcbőrt. Hagyd hatni tíz percig, majd mosd le hideg vízzel.

  • Megosztás: