Sokszor a legkézenfekvőbb dolgok segíthetnek a legtöbbet, különösen, ha bőrápolásról van szó. Az egyszerű, konyhai alapanyagok között például bőven akadnak olyanok, amik ápolják, szépítik és táplálják a bőrt. Ezek közül most a paradicsomot és az avokádót hoztuk el.

hirdetés

A paradicsom a fürdőszobából sem hiányozhat

A paradicsom igazi szupersztár élelmiszer, ami nemcsak a szervezetre van jótékony hatással, de külsőleg alkalmazva a bőrrel is csodát tesz. Erős gyulladáscsökkentő, így a pattanásokkal, kipirosodással szépen felveszi a harcot. Ezen kívül pórusösszehúzó, tonizáló hatású, gyümölcssavtartalmának köszönhetően pedig gyengéd hámlasztóként is megállja a helyét.

Az egyik legértékesebb összetevője a likopin nevű antioxidáns, ami védi a sejteket az oxidatív stressz okozta károsodástól és elősegíti regenerálódásukat. Tartalmaz még C- és A-vitamint is, amik együttesen ugyancsak hozzájárulnak a fiatalos bőr megőrzéséhez. A káros napsugarak ellen is védelmet nyújt a paradicsom, így a ráncok, szarkalábak kialakulásának is búcsút inthetsz.

Legjobb, ha ellenőrzött gazdálkodásból származó, alaposan megmosott paradicsomot használsz, amit héjával együtt turmixolj össze az avokádóval. A paradicsom hámlasztó hatását nagyon jól ellensúlyozza az avokádóban található E-vitamin, ami táplálja, puhítja, hidratálja a bőrt és eltünteti a fakóságot.

Kend fel a masszát a megtisztított arcbőrödre és hagyd rajta 15-20 percig. Langyos vízzel mosd le, és tapogasd meg az arcod. Egyből érezni fogod a különbséget!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés