A nyár elmúltával szinte biztos, hogy több időd lesz magadra, ilyenkor születnek a nagy elhatározások, hogy karácsonyig lefogyok, most már tényleg elkezdek sportolni, és a hasonlóak. Ilyenkor nem csak a testtel, de az arcbőrrel is picit többet kell foglalkozni, hiszen a nyár megviselte szegényt, még akkor is, ha barnán most jó formáját mutatja.

Hámlassz!

A bőr megvastagszik nyár végére, és nem is szerencsés, ha ilyenkor sűrűn hámlasztasz, ha viszont nem lesz olyan erős a nap, akkor már nyugodtan lehet. Az elhalt hámsejtektől megszabadulhatsz radírral is, de jobb a kémiai hámlasztás, amiről itt olvashatsz bővebben. Ne csak az arcodat, de az egész testeden újítsd meg a bőrt, például ezzel a radírral.

Hidratáld a bőrt!

Ősz elején a legfontosabb a bőr regenerációja, és a nap okozta károk csökkentése. Az arcbőr szinte biztos, hogy nagyon dehidratált, a nyári pörgésben sokan nem figyelnek oda arra, hogy ilyenkor könnyen kiszáradhat. Most akár hetente többször is érdemes feltenni egy hidratáló pakolást, de egy könnyű vizes alapú gél is jó szolgálatot tehet.

Halványíts!

A napozás következtében először csak szeplők jelentkeznek, az évek során a bőr viszont foltosodni kezd, ami már nem tűnik el, a bőrkép pedig egyenetlen lehet. Itt megnézheted, hogy tárja ezt fel egy UV-kamera ezt. Ezeken a foltokon halványíthatsz, például C-vitaminos termékek alkalmazásával. Persze nem mindegy, mennyi aszkorbinsav van az adott termékben. A C-vitamin nem csak a foltokat tűnteti el, de a ráncokon is segít.

A napozás a legkomolyabb kockázati tényező a bőrrák szempontjából. Ősszel mindenképpen vegyél részt egy anyajegy-szűrésen, és évente menj el kontrollra.

  • Megosztás:
hirdetés