Twiggy vagy anyakönyvezett nevén Lesley Lawson a ’60-as évek meghatározó divatikonja volt. Aki csak egy picit is adott magára, az az ő apródfrizuráját és sminkjét másolta, különös tekintettel a hamis szempillákra, melyek az alsó szemhéja tövében húzódtak.

Az összecsomósodott szempillák divatja azonban hamar letűnt és egészen mostanáig nem is jelentkezett újra. Most viszont a legnagyobb sminkmesterek ismét ebből merítenek ihletet, sőt, javasolják, hogy mindenki próbálja ki a hamis szempillákat, akár csak egy buli erejéig is.

Így csináld

Hangsúlyoznánk, hogy ennek a sminknek a lényege nem a naturalizmus, ha ilyet készítesz magadnak, biztos, hogy nem fogsz tudni csendben, észrevétlenül megbújni a tömegben – ezt mérlegeld, mielőtt nekiállsz a festésnek.

Első lépésként ragassz fel az alsó szemhéjadra néhány műszempillát – az ezzel kapcsolatos tudnivalókat itt olvashatod. Amikor megszáradtak a tincsek, húzd át őket szempillaspirállal és ezt is hagyd megszáradni.

Szemceruza segítségével kontúrozd a szemed, ahogyan azt a jobb oldali képen látod, majd állított kefével, óvatos mozdulatokkal spirálozd át a szempilláidat, mintha szándékosan azt szeretnéd, hogy a szálak összetapadjanak.

15-20 másodpercig próbálj nem pislogni, hogy a festék nehogy elfolyjon. Végül, ha szükség van rá, akkor szemceruzával segíts rá picit a szálakra a szebb hatás érdekében.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés