Az orr alakja nagyban befolyásolja a küllemet, nem véletlen, hogy a legtöbben problémásnak találják ezt a testrészüket, és bármit megtennének azért, hogy változtassanak a formáján.

Szerencsére plasztika nélkül is lehet alakítani az orr méretén, hosszán, alakján vagy éppen vastagságán, máris mutatjuk, hogyan rajzolj kontúrvonalat a fitos orr reményében.

Orr kicsinyítése sminkkel

Először is, a szokásos módon alapozd le az arcodat, az orr kontúrozása az utolsó lépés legyen. Egy, az alapozódnál egy-két árnyalattal világosabb korrektorral húzz vonalat az orrnyergedre – az orrhegyed se felejtsd ki belőle -, majd dolgozd el a krémet. A világos szín – ahogyan az öltözködésben is – vékonyabbnak mutatja az adott testrészt, így ezzel sokat lehet csalni.

Ezután kétféleképpen folytathatod az orrod kicsinyítését. Ha csak icipicit javítanál a helyzeten, elég egy halvány kontúrozás az alapozódnál két-három árnyalattal sötétebb korrektorral. Egy ecset segítségével vigyél egy kevés festéket az orrnyerged és az orrlyukaid közötti vékony részre, majd dolgozd el. Ettől az egész nagyon naturális lesz.

Ha viszont nagyobb változást szeretnél elérni, akkor ezt a vonalat egészen a szemöldökig rajzold meg, és úgy satírozd el az ecsettel. Az erős árnyék sokkal karakteresebbnek mutatja a már vékonnyá tett orrodat.

Ha valami nem világos, vagy csak szeretnéd látni, hogyan alakul a végeredmény, nézd meg a következő videót!

  • Megosztás:
Címkék: