2011-ben a Golden Globe-on még sok divatkritikus megjegyezte, hogy Cameron Diaz gyakrabban kérhetne festést a fodrászától, pedig egy új trend, az ombre haj előhírnöke volt a kék szemű színésznő. Azóta már rengeteg híresség szaladgál a színátmenetes frizurával, ami laza és szexi.

Több szín és forma

Szőkéken olyan, mintha kiszívta volna a nap, a barnákon és a vöröseken már jobban látszik a szándékosság, de minden formájában remekül mutat. A színátmenetnél egy a lényeg, a sötétből megy a világos felé. A hosszú frizurán impozánsabb, de a bubit viselőknek sem kell lemondaniuk róla, Alexa Chungnak is remekül áll az állig érő hajhoz.

Hogyan lehet a tiéd is ombre?

A legegyszerűbb természetesen a fodrászodra bízni az műveletet, mivel a melírozáshoz hasonló technikáról van szó, és a színátmenet elkészítésekor bizony nem árt a gyakorlat, de ez nem azt jelenti, hogy te ne tudnád megcsinálni a fürdőszoba magányában.

Szükséged lesz alufóliára, hajfestőecsetre, keverőtálra és szőkítőre, illetve a sajátodnál legalább négy árnyalattal világosabb árnyalatú hajfestékre, valamint gumikesztyűre. Ha először próbálod, akkor csak a világos hajfestékkel dolgozz, és, ha belejössz, csak akkor vedd elő a szőkítőt, hogy ne kelljen levágni a hajadat, ha félresikerül valami.

A száraz tincseket fektesd alufólia-darabokra, és ecsettel kend be a végeiket a festékkel, majd csomagold be őket. Így folytasd, arra ügyelve, hogy azonos hosszban kerüljön festék az egyes tincsekre. Ez hosszú hajnál könnyű, mert előre tudod húzni a válladnál, a rövidnél picit macerásabb, lehet, hogy érdemes segítséget kérni hozzá.

Ha minden tincset átfestettél, akkor várd meg, míg letelik a hatóidő, majd szedd le az alufólia-darabokat, és mosd le a festéket, szigorúan kesztyűben, majd alkalmazz pakolást rá, és, ha ezt is kiöblítetted, kész is.

A lenti videóban megnézheted a folyamatot, ha nem tudsz angolul, akkor is hasznos. Itt pedig nemcsak ezt, hanem tanácsokat is kaphatsz az ombre hajfestéssel kapcsolatban, angolul.

  • Megosztás:
hirdetés