A khaki, a mély olajzöld és a tompa olívazöld az idei őszi sminktrendeket is meghódította. Ezeknek az árnyalatoknak az a legnagyobb előnyük, hogy a halványabb alaptónusukat nappali sminkbe is bátran beültetheted, ugyanakkor remekül mutatnak aranyszínnel és rozsdás barnákkal megbolondítva.

Szőkék és vörösek számára egyszerűen kihagyhatatlanok az olajzöld sminkpaletták, melyek nemcsak a zöld, hanem a kék és mézbarna szemeket is csodásan kiemelik. Nicola Johnson sminkmester törtfehér, elegáns őszi ruhákhoz és királykék kiegészítőkhöz álmodta meg finom, diszkrét nappali sminkjét, melyben az olívabogyók hamvas zöldje köszön vissza a szemhéjakon. Elkészítése nem nagy ördöngösség, te is megbirkózhatsz vele otthon.

A bőr előkészítése és alapozása

A dércsípte szőlőárnyalatú, illetve az olívazöld szemhéjpúderek hamvas, barackos, valamint aranyló tónusú bőrön mutatnak a legjobban. A nagyon világos, porcelánfehér arcbőrt már kicsit sápaszthatják, de a rózsás és elefántcsontszínű tavasz típusoknak mesésen állnak.

Az egészségesen ragyogó bőr érdekében Nicola először hidratáló krémmel masszírozta át a bőrt, hogy felkészítse az alapozásra. A vérkeringés fokozására a Dermalogica bőrsimító krémjét használta, majd az ajkakat élénkítő balzsammal varázsolta puhává. Nicola szerint olyan alapozót érdemes választani a hamvas hatás érdekében, mely jól tapad a bőrhöz, szinte eggyé válik vele, ugyanakkor taszítja a vizet és az izzadságot, de hagyja lélegezni a pórusokat.

A modell arcára végül fényvédő hatású, könnyed textúrájú, Dermalogica sminkelőkészítő alap, vagyis primer került, semleges, bézses árnyalatban. Azután Nicola a MAC 188-as, dupla szálas ecsetével egyenletesen eldolgozta az arcon a MAC Face & Body C1-es alapozóját, mely aranybézses ragyogásával megőrizte a nyári bőrszín frissességét. Az orrnyereg környékén és a szemek alatt világosabb fényű korrektort használt a sminkmester.

A szemfestés mozzanatai

Nicola mindig krémes alapot használ a szemhéjakon, leginkább olyat, mely nem kenődik el, és nem csomósodik össze, illetve fényvisszaverőként funkcionál. A modell szemeit először vizes csillogású, MAC Paint Pot szemhéjalapozóval emelte ki, majd a Forever Green-árnyalatú, MAC Powerpoint szemkihúzó ceruzával rajzolta meg az alsó és felső szempillavonalat, melyet kis ecsettel satírozott el.

A szemöldök alá aranybézs, búzaszínű szemhéjpúdert vitt fel, a szemhéjakon pedig ecsettel, körkörös mozdulattal oszlatta el a MAC olívazöld szemárnyékolóját. A vízvonalat fehér szemceruzával húzta ki a sminkmester, mely lágyítja a tekintetet, és éteri megjelenést biztosít.

Világosítás és árnyékolás

A puha, harmonikus fény-árnyék viszonyok frissebbé, fiatalosabbá teszik az arcot, és ragyogóbbá varázsolják a bőrt. A kiemelendő részekre érdemes világos színt, vagyis highlightert felvinni: a modell homlokának közepét, arccsontját, orrhídját, illetve állát a Shiseido selyemfényű, világosító korrektorának segítségével hangsúlyozta Nicola Johnson.

Az almácskák frissítésére krémes állagú pirosítót használt: a MAC sárgás és rózsaszínes palettájából válogatott, és ezt a két árnyalatot keverte össze. A bronzosító porból olyan tónust választott, mely közel áll a modell aranybézs arcszínéhez. Az orr két oldalát, az arccsont alsó részét, valamint az állcsúcsot árnyékolta vele finoman, természetes hatást keltve.

Az ajkak puhaságát leheletfinom, pasztellrózsaszín rúzzsal tette még csábítóbbá a sminkmester. A MAC Royal Azalea-árnyalatú rúzsát ujjbeggyel nyomogatta bele a száj húsos párnácskáiba.

Forrás: www.fashionising.com.

  • Megosztás:
hirdetés