Nemcsak azért szerettem bele ebbe a krémbe, mert emlékeztet az illata a krémtúróra. Natúr összetevőivel kíméletlen arzenált vonultat fel a bőröregedés tünetei ellen.

Régóta tisztában vagyok vele, hogy nagyon nem mindegy, mit kenek az arcomra – különösen, hogy 38 éves korban a sejtek már lassabban regenerálódnak -, de azért a spórolás sincs ellenemre. Szomorúan tapasztalom, hogy sok nő még mindig párhuzamot von a fiatalos külső és a pénz között, vagyis úgy gondolják, hogy bizonyos kor után csak az nézhet ki jól, aki meg tudja fizetni az árát.

Én ezzel nem értek egyet, hiszen sok kiváló minőségű natúr kencét lehet találni jó áron, ráadásul egy gazdag nappali krémből olyan minimális mennyiséget kell használni, hogy egész sokáig kitart.

Bár érzékeny bőrrel rendelkezem, nem vagyok az a típus, aki leragad egy termék mellett, mert időnként jót tesz a váltás a bőrnek, már csak azért is, mert évszakonként és időszakonként változnak a tulajdonságai. Mivel sok kencét kipróbáltam már, jól ismerem a bőrömet, hogy mire hogy reagál, persze legtöbbször kiszámíthatatlan a reakciója, és megesik, hogy befürdök az új választással.

Az Alterra orchidea nappali arckrémében nem csalódtam: nagyon teszi a dolgát, és ez külső szemmel is meglátszik.

Feszes, kipihent bőrt varázsol, ezért szeretem

Amikor megnéztem az összetevők listáját, magasabb árat vártam, mint amivel találkoztam: 1000 forint nem nagy tétel egy olyan termék esetében, mely Q10-el, E-vitaminnal dúsított, és olyan bioolajokat tartalmaz, mint az édes mandula, olíva, jojoba. A bőr gyors regenerálódását pedig az orchidea, a gingko-falevél, a zöld tea, a bambusz és a vanília kivonata segíti, a kakaóvaj és a shea vaj pedig mélyen hidratálja, és táplálja a sejteket.

Az állaga kissé zsíros, ezért féltem tőle, hogy fog működni a kombinált arcbőrömön. Lassan szívódik fel, ez igaz, ám, amikor ez megtörténik, már nem hagy zsíros nyomot a bőrön, nem fénylik, nem csúszkál rajta a smink, és nagy melegben sem olvad le az ember fejéről. Nem tudom, miért, engem picit a krémtúróra emlékeztet az illata, emiatt szívesen használom, és az is kellemes érzés, hogy szinte azonnal puhává és rugalmassá varázsolja a bőrt.

Bár nappali krémről van szó, én gond nélkül felkenem éjszakára is, mert észrevettem, hogy így gyorsabb ütemben regenerálódnak a fáradtság okozta gyűrődések, illetve a bőrhibák. A ránctalanító hatásáról nem sokat tudok mondani, nekem csak halvány nevetőráncaim vannak, melyek éppúgy megmaradtak. Az viszont pár nap után szemet szúrt, hogy reggelente rózsás bőrrel ébredek, amihez nekem általában minimum egy hét nyaralás kell. Összességében elégedett vagyok a termékkel, és szerintem az ára is megfizethető.

  • Megosztás:
hirdetés