Beindult a fűtési szezon és hamarosan a bőr is jelzi majd, hogy a kiszáradt irodai levegő és a hideg nincs éppen ínyére. Télre ezért érdemes lecserélni az arcápolókat krémesebb, tápláló verziókra és a hidratálást egy kicsit csökkenteni. Utóbbi azért fontos, mert ha reggel vizes bázisú krém kerül az arcra, ha nagyon hideg van, akkor akár meg is fagyhat és az apró erek a bőrben emiatt elpattannak.

Gazdaságos megoldás

Ha nem akarod a komplett arcápoló szettedet lecserélni, akkor egy rendkívül egyszerű módszerrel télállóvá teheted a krémeidet, mégpedig úgy, hogy olajat csepegtetsz hozzájuk, és így ápolod velük a bőrt.

A növényi olajok rendkívül jó bőrápolók és bizonyos fajtáik még a zsíros bőrnek is jót tesznek, sőt fertőtlenítő hatásuk miatt jobban hatnak, mint a szárító készítmények. A téli arcápoláshoz nyomd a tenyeredbe a megszokott krémmenyiséget, majd cseppents bele egy cseppet az alábbi olajokból, keverd össze, és masszírozd az arcba. Valószínűleg egy kicsit lassabban szívódik majd be a szokásosnál. Napok alatt tapasztalhatod a jótékony hatást, a bőr kevésbé húzódik, puhább és ellenállóbb lesz. A növényi olajokat drogáriákban és bioboltokban szerezheted be.

Milyen olajat használj

Minden bőrproblémára megvan a hatásos természetes szer, az olajok közül általános ápoló a mandulaolaj, melyet érzékeny bőrre is használhatsz. A teafaolaj zsíros bőrre kiváló, fertőtlenítő hatása csökkenti a pattanások mennyiségét. A szőlőmagolaj feszesít, az argánolaj pedig szuper öregedésgátló. A kamilla olaja is jó érzékeny bőrre, a rózsaolaj, melyből csak egy fél csepp kell, mert illóolajnak számít,  halványítja a pigmentfoltokat. És ha nincs otthon más, akkor használd a jó öreg olívaolajat, mely tökéletes a száraz, kipirosodott bőrre.

  • Megosztás:
hirdetés