Már egy-két év alatt is rengeteget változnak a sminkelési szokások és a színtrendek, így egészen hátborzongató érzés bepillantást nyerni abba, hogyan festették magukat a nők közel negyven évvel ezelőtt.

hirdetés

A Loepsie videó blog szerkesztője már-már megszállottja a régi divatnak. Pusztán kedvtelésből és kíváncsiságból gyakran próbálja ki a múlt idők smink- és frizuratrendjeit, illetve öltözködési szokásait. Különleges és gyakran vicces felvételeivel érdekes időutazásra kalauzol el minket, melynek egyes állomásai betekintést engednek a retró szépségápolás rejtelmeibe.

Nemrég a nyolcvanas évek kedvelt sminktechnikáinak eredt nyomába a lány, és, miután sikerült felkutatnia egy ősréginek tűnő sminkvideót, nyomban le is követte annak lépéseit. Manapság az interneten minden sminkoktató anyag a kontúrozásról és a szemöldök megvastagításáról szól, így egészen érdekes látni, hogy akkoriban milyen mozzanatokból állt a professzionális alapozás.

A festékrétegek felvitele is más sorrendben történt, de a fixáló púder fellapogatásáig még úgy tűnik, egészen rendben van a dolog. A szemfesték színválasztásánál és felkenésénél érezhető úgy különösebben, hogy nagyon sok év eltelt azóta. Ma már sminkbakinak számítana mindaz, amit ezen a régi oktatóvideón a profi sminkes sorban elkövet.

Egészen a szemöldök ívéig viszi fel a sötét szemhéjárnyalót, és ugyanazzal az ecsettel dolgozza el a highlightert, mint amivel a szemhéjpúdert kenegette. A színhasználat is kissé furának tűnik a mai ízlésnek, ám, ami meglepő, hogy a száj ívét hangsúlyozó világosítást már a nyolcvanas években is alkalmazták.

  • Megosztás:
hirdetés