Minden reggel hosszú időnek kell eltelnie, hogy lelohadjon a szemem alól az alvás utáni duzzanat. Hideg vízzel kicsit fel lehet gyorsítani a folyamatot, de van, hogy még ébredés után két órával is pufi a problémás terület.

Ez nagyon zavaró tud lenni, sminkeléskor különösen. A Nivea golyós szemkörnyékápolója azt ígéri, hogy eltünteti a batyukat a szem alól, így aztán kipróbáltam.

Hűsítő hidratálás

A golyós szemkörnyékápolóban megtalálható hatóanyag a bőrben természetes módon is jelen lévő Q10, kreatin és a pantenol kombinációja. Kellemesen hűsíti a szem körüli érzékeny bőrt és csökkenti a puffadást, enyhíti a fáradtság látható jeleit és selymessé varázsolja a területet, legalábbis így szól a fülszöveg. A nikkelmentes golyó felfrissíti a bőrben a mikrokeringést.

Használatban

A szokásos reggeli mosakodást követően felvittem a szemem alá a szemkörnyékápolót. A golyós kiszerelésnek köszönhetően ez elég könnyű, 2-3 mozdulattal meg is van. A benne lévő anyag zseléhez hasonló állagú és átlátszó, elsőre sikerül kicsit többet applikálnom a szemem alá, mint kellene, de ártani nem árthat. Először csak a hideget lehet érezni, de néhány másodperc elteltével egy kis bizsergéshez hasonló érzés jelentkezik. Ebből lehet tudni, hogy beindult a folyamat, és csodálkozásomra működik a dolog, a puffadtság, ha nem is 100%-ig, de visszahúzódik. Hidratáló hatását is kifejtette a készítmény, bár érdemes utána egy zsírosabb szemkörnyákápolót feltenni, különösen sminkelés esetén.

Arra kell odafigyelni a használat során, hogy ne indulás előtt kend fel a terméket, mert ha fúj a szél vagy hűvös a levegő, kellemetlen érzés lehet, mikor az amúgy is lehűtött területet éri a hideg. Várd meg, míg teljesen megszárad a szem alatti bőr, és a hűs érzés is elmúlik. Ennek időtartama egyéntől, a bőr állapotától, szárazságának mértékétől is függ.

A Nivea Q10plus golyós szemkörnyékápoló rendszeres használata ajánlott. Nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, 3149 Ft, de mindenképpen megéri, mert hatásos, és a 10 ml-es kiszerelés jó ideig elég – lassan egy hónapja használom, de még bőven van benne.

  • Megosztás:
hirdetés