Lemosó, arcradír és maszk egyben, attól függően, épp hogyan használjuk. Az ötlet zseniális, de hogy működik a gyakorlatban? Felcsigázta a kíváncsiságunkat, ezért kipróbáltuk!

A saját bőrömön tapasztalom, hogy nem érdemes elbagatellizálni a mindennapos arctisztítás fontosságát, hiszen az időspóroló megoldások szomorú eredménye már másnap megmutatkozik a tükörben. A szimpla sminklemosás olykor nem elég, és a zuhanyzással egybekötött, sebtében elvégzett arcmosás sem vezet jóra. Ám én is időnként halogatom az időszerű arcradírozást, és az is előfordul, hogy este már túlságosan fáradt vagyok egy arcmaszkhoz, így marad a gyors arctisztítás.

Pedig nem kell nagy fantázia hozzá, hogy elképzeljük, a fedetlen arcbőr mennyi szennyeződésnek van kitéve egy nap folyamán. A szállópor nemcsak szeles napokon kering a levegőben, és a benzingőz sem kerüli ki az arcunkat, ha forgalmas út mentén gyalogolunk. A városi szmog csakúgy, mint a légutakba, a bőrpórusokba is bekerülhet, ahol gyulladásokat okozhat. A szennyezett levegő sajnos a bőröregedést is felgyorsítja, hiszen gyengíti a sejtek regenerálódó képességét.

Mivel naponta használom a főváros borzasztóan koszos tömegközlekedési eszközeit, és gyakran járok-kelek gyalogszerrel, észreveszem a bőrömön a különbséget, ha elbliccelem az alapos arcápolást. Meglepődnénk, ha egyszer összeszámolnánk, egy nap hányszor érintjük meg az arcunkat szinte öntudatlanul, és bizony, sokszor közvetlenül azután, hogy a villamos kapaszkodóját fogtuk. Így az arcbőrünknek a baktériumokkal is jócskán meg kell küzdenie, vagyis nemcsak a csokira vagy a hormonokra foghatjuk rá a kiújuló mitesszereket és pattanásokat.

Tisztít, radíroz, mattít, és még időt is spórolhatunk vele

A Nivea törekvése, hogy az arcbőr méregtelenítésére helyez nagy hangsúlyt, nem egyedülálló ugyan, de mindenképpen dicséretes. Az egyperces maszkjukat nagyon szeretem, engem meggyőzött, de a 3 az 1-ben termékekkel nem mindig vagyok kibékülve, ezért voltak kétségeim afelől, hogy mennyire tesz majd jót az érzékeny bőrömnek.

Az Urban Skin Detox agyagos arclemosó elsősorban tisztító hatással bír, de radírozó szemcsékkel is rendelkezik, így felszínre hozza a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, majd az elhalt hámsejtekkel együtt eltávolítja a felesleges zsírt és a piszkot.

Bár találkoztam már jó 3 az 1-ben termékekkel a drogériákban, előfordult, hogy néhány választásommal befürödtem, mert durván kiszárították a bőrömet. A mattító formuláktól eleve félek, mert sokszor a bőr nedvességtartalmát is kivonják, így érik el a pillanatokig tartó eredményt, hiszen a szárító hatás révén a faggyúmirigyek bepánikolnak, ezáltal még több zsírt termelnek.

Az Urban Skin Detox Clay Wash agyagos összetételű, ezért hidratálja a bőrt, a zöld teával és fekete rizzsel gazdagított összetevőinek köszönhetően pedig összehúzza a pórusokat, és megelőzi a gyulladások kialakulását. Van benne egy kis cetyl alkohol, mely közepesen irritáló anyag, valójában kókuszolajból vonják ki, vagy mesterségesen állítják elő, és leginkább tisztító, állagsűrítő hatása miatt kerül bele a nem folyékony arclemosókba.

A Nivea 3 az 1-ben agyagos arclemosója antioxidáns és antibakteriális alapanyagokkal is rendelkezik, és kéthétnyi, mindennapos használat után sem okozott nálam irritációt, bőrszárazságot vagy fokozott mitesszerképződést.

Főként arclemosóként használom, de, mivel körkörös mozdulatokkal masszírozom bele a bőrömbe, egyúttal az bőrradírozást is megkapom tőle. Naponta egyszer, az esti arcápolási rituálém során veszem elő, és igen, bennem is felmerült, hogy a mindennapos radírozással talán többet ártok, mint használok a bőrömnek.

Ám eddig még nem vettem észre, hogy ellenkezne, és nem hámosodik jobban az arcom felülete attól, hogy néha gyengéden átdörzsölöm. Előfordul, hogy a fogmosás ideje alatt fent hagyom a bőrömön az arclemosót, mint egy maszkot, és így igazán gyorsan végzek, miközben az alapos tisztítást is megkapom.

Sminkeléskor szembetűnő számomra, hogy a bőröm egységes színű, matt, de cseppet sem száraz, és a tág pórusok összehúzódtak. Azt nem állíthatom, hogy teljes mértékben megóv a pattanásoktól, de gyorsabban eltűnnek a zöld tea kivonatának és a természetes agyag nyugtató hatásának köszönhetően.

Termékfotó: Nivea.hu.

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés