Kevés olyan arcmaszk van a piacon – ha nem ez az egyetlen -, amelyik pillanatok alatt hat, és nemcsak a csábítás kedvéért írták rá a dobozára, hogy a használata egy percet rabol el az idődből.

Bevallom, sokkal ritkábban teszek fel arcpakolást, mint amennyit a bőröm elviselne, és legfőképpen azért, mert rendszerint nincs időm kivárni a tíz-, húsz- vagy harmincperces hatóidőt. Ezért a Nivea egy perces, méregtelenítő arcmaszkja engem tökéletesen elcsábított az ígéretével.

Mindennap tömegközlekedéssel jövök-megyek, gyakran sminkelek, és amikor csak tehetem, gyalogolok. Így saját magamon tapasztalom, hogy a városi levegőben szállongó porréteg, a füst és a benzingőz mennyire megterheli az arcbőrt, mely védtelen a légszennyezettség káros hatásaival szemben. A smink szintén eltömítheti a pórusokat, így a bőr nehezebben tud oxigént felvenni, ami lassabb regenerációt eredményez, ezáltal megjelenhetnek a bőröregedés korai tünetei.

Sokat küzdök azért, hogy ez ne így legyen. Minden reggel és este natúr termékekkel, alaposan tisztítom meg a bőrömet, rendszeresen használok tiszta, növényi arcolajokat, sejtregeneráló szérumot, hidratáló gélt és aloékivonatot tartalmazó tisztító és ápoló termékeket. Ám olyan gyors megoldást, ami a pórusok mélyéről is felhozza a szennyeződéseket, eddig még nem próbáltam.

Érezhető a változás, egyetlen perc után?

A tubus feliratát olvasgatva többször önkéntelenül is elmosolyodtam. Elképzelni sem tudtam, miféle hatást idézhet elő egy olyan arcmaszk, amit szinte azonnal le kell mosni, épphogy felkeni az ember. Érdemes nagyon odafigyelni a használati utasításokra, és tényleg nagy ívben elkerülni a pakolással a szem és a száj környékét.

Én nem igazán késlekedtem a maszk lemosásával, ugyanis nagyon csípte, szinte égette a bőrömet. Ám meglepetésemre, nem sokáig maradt piros, és amint megnyugodott az arcom, máris szembetűnő volt a változás. A tág pórusok összezáródtak, sokkal üdébb, illetve teljesen matt lett a bőrfelszín. A termék radírozó szemcséket is tartalmaz, így kettős hatással rendelkezik, mert az elhalt hámsejteket is leszedi.

A maszkban található fehér agyag hámlasztó, mattító és tisztító tulajdonsággal rendelkezik, és serkenti a bőrsejtek természetes megújulását. A magnóliakivonat megnyugtatja a bőrt, antibakteriális és antioxidáns hatással bír, ezért pattanásos, zsíros bőrre is kimondottan alkalmas. Sajnos a tiszta, élénk színű, friss arcbőr hatása – ami a maszk használata után tapasztalható – két-három nap után elmúlik. A termék ára: 1700 forint körül mozog.

  • Megosztás:
hirdetés