Egy átlagos napon mennyi kozmetikumot használsz? Mondjuk tízet mindent beleértve? És ehhez képest mennyi kencefice tobzódik a fürdőszobád polcain? Ugye, hogy több, mint amit használsz? Sőt, tuti, hogy akad olyan, amit megszagoltál, esetleg kipróbáltad, és azóta is a polcon porosodik.

A Daily Mail felmérést végzett a brit nők körében, és kijelenthető, hogy megdöbbentő adatok születtek arról, hogy mennyit is költenek kozmetikumokra, és mennyi pénzt dobnak ki az ablakon.

Ezrek hevernek a polcon

A brit és a magyar árak között persze elég nagy az eltérés, de arányaiban érdekes lehet a szigetországi kutatás, mely szerint a brit fürdőszobákban 65 különböző tégely, tubus és doboz található, és ezek kozmetikumot rejtenek. Ez nagy valószínűséggel itthon is így van, hiszen nemcsak a krémeket vesszük meg feleslegesen, de biztos, hogy van egy-két szájfény, szemhéjpúder és körömlakk, melyet huzamosabb ideig nem használsz. Az angol árakkal számolva ezek átlagosan 30 fontba kerülnek, a kenceficék összértéke pedig majdnem kétezer font. Viszont ezek közül csak minden hatodikat használják rendszeresen. Könnyen kiszámolható, hogy rengeteg pénz megy veszendőbe.

A kutatásban részt vevő nők egy része azt mondta, hogy akkor dobja ki a dolgait a fürdőből, ha költözik, és nem szívesen válik meg semmitől, hátha egyszer szüksége lesz rá, és ebben nem zavarja őket a szavatossági idő sem.

Fürdőtakarítás

Valószínűleg az átlagos ár, amit itthon kozmetikumra költünk, nincs 10 ezer forint felett, mégis biztos, hogy a legtöbb nő fürdőszobájában Magyarországon is fogyasztói társadalom szokásai uralkodnak, vagyis mi is szívesen vásárolunk össze teljesen felesleges dolgokat, melyeket lehet, hogy nem is használunk.

A következő alkalommal, amikor leemelnél valamit a polcról, érdemes átgondolni, hogy valóban szükséged van-e a tizedik körömlakkra, harmadik testápolóra, illetve, hogy az egész szemránckrémet elhasználod-e, vagy három alkalom után a polcon porosodik, mert nem láttál változást.

  • Megosztás:
hirdetés