A tél viszontagságai után tavasszal kivirul a bőrünk, így kár lenne erős festékréteggel elnehezíteni. Ennél szebb és könnyedebb sminkkel nem is lehetne köszönteni a kikeletet!

Tavasszal megváltoznak a fények, egyre többször élvezhetjük az éledező napfény erejét. Ezt a sminkelés során is érdemes figyelembe vennünk, például az erőteljes, mély színek már nem minden esetben működnek jól. A divat is a lágyabb, pasztellesebb, finomabb színvilág felé fordul, persze az eleven, vibráló tónusok sem hiányozhatnak a tavaszköszöntő palettájáról.

Ha minden jót megadtunk neki télen, tavasszal megújul a bőrünk, szinte érezhetően felfrissül. Nem csoda, hiszen ilyenkor többet tartózkodunk a szabad levegőn, különösen nappali fényben, nagyobb elánnal vágunk neki a testedzésnek, és sokkal jobban odafigyelünk az étrendünkre. A bőrünk pedig meghálálja mindezt, még akkor is, ha az egészségtudatosság inkább csak a bikiniszezon közeledtének tudható be.

Idén divatossá vált az arc természetességét erősítő sminkelési stílus, melynek eredménye alig látható a bőrön, hatása viszont annál inkább érzékelhető. Az Instagramon is megfigyelhető a no makeup elnevezésű smink népszerűsége, illetve a kifutók és divatkampányok sminkesei úgyszintén szeretnek ezzel az illúzióval élni.

Az alábbi videó egy csodaszép natúr sminket mutat be, mely az ajkakra helyez élénkebb hangsúlyt. Nagyon finom árnyalatokkal dolgozik a vlogger, a változás mégis szembetűnő. A jól elhelyezett, túlzásokat mellőző tónusok élénkítik az arcot, illetve ragyogóvá és egységessé teszik a bőrképet.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés