Nem muszáj drága, feszesítő arckrémekre költened, ha simább, tömörebb, rugalmasabb bőrre vágysz, mely kortalanná teszi a megjelenésedet.

Nem biztos, hogy a bőröregedés első jelei ráncokban nyilvánulnak meg az arcodon. Amikor a vázizomzat meggyengül – és ez már harmincéves korban jelentkezhet attól függően, hogy mennyire intenzív vagy inaktív az artikulációd és az arcmimikád -, a vonások és a kontúrok megereszkedhetnek.

A ráncok kialakulása is késleltethető, ha a bőrt tartó izmok és kötőszövetek kordában vannak tartva. A sima, tömör és üde bőr másik titka a jó vérkeringés, mely fokozható a vázizomzat erősítésével. Az arcjóga hatását sokan megkérdőjelezik, hiszen nehéz elhinni, hogy ingyen, pusztán egy módszer begyakorlásával megfiatalíthatja bőrét az ember.

Pedig kimutatott tény, hogy bizonyos jógapózok is előnyösen hatnak az arckontúrokra, mert a fejbe pumpálják a vért, ezáltal a bőr anyagcseréjét és vérellátását is stimulálják. Az arcjóga hasonló elven működik, és, mivel a koponyánkon ugyanúgy izomrostok találhatóak, melyek tartják és kifeszítik a bőrt, logikusnak tűnik, hogy speciális edzésükkel a bőr simasága tovább megőrizhető. Végezd naponta az alábbi feladatokat, és érezni fogod a hatást!

  • Megosztás:
hirdetés