Nyáron szinte elkerülhetetlen, hogy az ember legalább egyszer ne pörkölődjön meg, különösen az egyre agresszívabb UV sugárzásnak köszönhetően. Persze vannak szerencsés alkatok is, akiknek soha nem kell megtapasztalniuk ezt a fájdalmas érzést, de valljuk be, ők vannak kevesebben.

hirdetés

Korábban már írtunk arról, milyen házi kencéket dobhatsz össze a napégés enyhítésére, most viszont tovább megyünk. Az internetezők szerint van egy hatásos módszer, ami mindenféle fürdőszobai zsonglőrködés nélkül tudja ugyanezt produkálni. Ez nem más, mint a mentolos borotvahab, ami egy egyszerű háziasszony bravúros felfedezése.

Történt ugyanis, hogy kegyetlenül leégett a háta, így fogta férje borotvahabját, és ráfújt egy nagy adagot. Fél órát hagyta hatni, majd lemosta, és láss csodát, a bőrpír alig észrevehető maradt.

Cindie Allen-Stewart a Facebookon tetté közé tapasztalatait egy bejegyzés formájában. Figyelmeztetett, hogy a mentol hatására kissé hideg, majd viszkető érzés fog fellépni, de ez csupán annak a jele, hogy a hab teszi a dolgát.

Hát ez tényleg egyszerűen hangzik, és úgy tűnik, a módszer valóban beválik. De azért ettől függetlenül, inkább kend be alaposan magad fényvédővel, és kerüld el, hogy alkalmazni kelljen ezt a praktikát!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés