A kontúrozás megszállottjai nem elégszenek meg azzal, hogy világosítással és árnyékolással optikailag meg tudják változtatni arcuk arányait. Most a keblek is festéket és hangsúlyt kapnak!

Az optikai testfestés nem is olyan régen még csak a modellek és híres emberek körében volt ismeretes, a szépségblogok elterjedésével azonban mindenki számára elérhetővé váltak az addig csak sminkes berkekben őrzött titkok. A sminkvideóknak köszönhetően ma már bárki elsajátíthatja a kontúrozás alapjait, persze ettől még senki sem lesz profi, de egy-két trükköt könnyedén meg lehet tanulni. A világos és árnyékos bőrtónusokkal játszadozva különleges optikai illúziókat lehet létrehozni: az arc teltebbnek vagy épp keskenyebbnek, az orr pedig hosszabbnak, illetve rövidebbnek tűnhet.

Ettől a ponttól már nem kellett túl messzire rugaszkodni ahhoz, hogy eljussunk a ruhából kilátszó testtájak valóságos – cseppet sem virtuális – retusálásához. Igen, még a keblek formáját, méretét is meg lehet változtatni korlátozottan, mert azért nagy csodákat nem várhat az ember egy kis sminktől. Ha a kontúrokat tónusosabbá teszed, vékonyabbnak tűnhet a nyakad, a cicid pedig kerekebbnek és nagyobbnak mutatkozhat. Persze nem kevés idő egy ilyen dekoltázsfestést összerittyenteni, ráadásul hőségben, természetes fényben nem biztos, hogy olyan hatást fog kelteni, mint egy sejtelmesen megvilágított szórakozóhelyen.

  • Megosztás:
hirdetés